Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Landets mindre og mellemstore virksomheder har haft overskud de seneste to år

Mandag 25. juni 2018 kl: 10:59
Share  


Af: Redaktionen

En analyse af landets mindre og mellemstore erhvervsvirksomheder, SMV Barometret, konkluderer, at omsætning, overskud og soliditetsgrad er steget markant hos de små og mellemstore virksomheder. Forventningerne til fremtiden er ifølge analysen ambitiøse og positive

De mindre og mellemstore virksomheder har i de seneste to år løftet deres omsætning med 11,5 procent. Og det er også lykkedes at konvertere en større andel af omsætningen til overskud. Virksomhedernes overskud er i samme periode vokset med 15,8 procent. I 2017 er soliditetsgraden steget med 4,4 procentpoint fra 35,5 i 2017 til gennemsnitligt 39,9 procent i 2017.


- Igen i år viser SMV Barometret markant flot fremgang for de mindre og mellemstore virksomheder. Og der er tro på yderligere fremgang i 2018. Næsten en fjerdedel forventer således at øge deres omsætning i år med over 10 procent. Det er glædeligt, da det er helt vitalt for dansk velfærd, at mindre og mellemstore virksomheder klarer sig godt, siger Stig Holst Hartwig, der er administrerende direktør i revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO.


Aarhus har størst vækst i overskud
Med en stigning på 8 procent ligger virksomhederne i Odense Kommune igen øverst, når det gælder udviklingen i omsætning fra 2016 til 2017, men til gengæld klarer fynboerne det mindre godt, når det gælder udviklingen i overskud. Her er væksten 4,4 procent, mens den i Aarhus Kommune lå på 7,4 procent. Til gengæld hævede virksomhederne i Aarhus deres omsætning mindst med 4,7 procent. 


Da vækst i overskud alt andet lige er bedre end vækst i omsætning, er der dog næppe tvivl om, at virksomhederne i Aarhus er mest tilfredse. Virksomhederne i Aalborg Kommune ligger i år nummer to i begge kategorier med en gennemsnitlig vækst i omsætningen på 6,7 procent og en vækst i overskuddene på 5,9 procent. Både i 2015 og i 2016 var Aalborg sidst i kampen om at være bedst blandt provinsbyerne.


Vækst i alle brancher med servicevirksomhederne i toppen
Også branchemæssigt har fremgangen i omsætningen været jævnt fordelt. Virksomheder inden for operationel service, der blandt andet omfatter så forskellige virksomheder som vikar- og rejsebureauer, udlejningsvirksomheder og vagttjenester har med 9,9 procent haft størst vækst, mens virksomheder indenfor information og kommunikation gennemsnitligt har løftet deres omsætning med 9,3 procent. 

Også bygge- og anlægsvirksomhederne havde et godt 2017 med en vækst på 7,0 procent. Hotel- og restaurationsvirksomhederne havde et mindre godt år. De øgende deres med gennemsnitligt 2,2 procent. Helt i bunden ligger frisører og andre servicevirksomheder med en vækst på 1,1 procent.


Finansiering er blevet nemmere, men behovet har ændret sig
De mindre og mellemstore virksomheder har ikke noget større behov for at låne penge. I undersøgelsen svarer 17,5 procent bekræftende på, at de inden for de seneste 12 måneder har søgt om lån i et penge- eller realkreditinstitut, mens 15,5 procent svarer, at de helt aktuelt har et lånebehov. Branchemæssigt er det især virksomheder indenfor turismeerhvervet og landbruget, som har søgt om lån det sidste år.


Vækst via udvidelse af ejerkredsen bekræfter en sjettedel kunne være en mulighed. Geografisk er interessen for dette størst blandt virksomhederne i Hovedstaden (23,4 procent) og mindst på Fyn (10,6 procent). Branchemæssigt er interessen størst blandt videnvirksomhederne (26,8 procent), og ikke overraskende er den mindst indenfor landbruget (5,9 procent).


Arbejdet med EU-Persondataforordningen og cybercrime-truslen
Gennemsnitligt svarer 65,3 procent, at de forventer at have fået indarbejdet faste procedurer inden den nye EU-Persondataforordning trådte i kraft, så den store bevågenhed i forhold til forordningen har formentlig haft god effekt.


I årets spørgeskemaundersøgelse er virksomhederne blevet spurgt, om de har indført procedurer med videre, der sikrer dem mod cybercrime. Det svarede  48,8 procent bekræftende på. Men sikkerheden stiger med virksomhedernes størrelse. Blandt virksomheder med en omsætning på over 100 millioner kroner svarede 80,6 procent bekræftende, mens det tilsvarende tal for virksomheder med en omsætning på under 25 millioner kroner var 43,2 procent.


Enklere administration ønskes - stadigvæk
Der sker ikke tilstrækkeligt i forhold til at lempe administrationsvilkårene ifølge SMV’erne. I analysen svarer 76,9 procent, at vilkårene er uændrede i forhold til sidste år.


- Gennem flere år har vi gennem SMV Barometret kunnet dokumentere behovet for rent administrativt at gøre det nemmere at drive virksomhed her i landet. Implementeringen af de nye regler i forbindelse med EU-Persondataforordningens ikrafttrædelse 25. maj har gjort den administrative byrde i det forgangne år endnu tungere for SMV’erne. Og de mindre og mellemstore virksomheder er langt mere ambitiøse, end de fleste forestiller sig, det vidner ambitionsniveauet for det kommende år også om. Derfor vil det fra politisk hold gavne at gøde jorden for iværksætteri, for finansiering og dermed for erhvervslivets mulighed for at generere vækst som helhed, siger Stig Holst Hartwig.


Om SMV Barometret
  • SMV Barometret bygger på data hentet blandt BDO’s kunder
  • De kvantitative data stammer fra 27.000 regnskaber samt spørgeskemabesvarelser fra SMV’erne i dansk erhvervsliv
  • Dermed giver SMV Barometret et detaljeret billede af, hvordan de danske SMV-virksomheder har det

Interesserede kan læse hele analysen SMV Barometret 2018 her:Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst