Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aarhus får nye by- og pendlercykler

Torsdag 21. juni 2018 kl: 12:10
Share  


Af: Redaktionen

500 nye letvægtscykler skal være med til at gøre hverdagen lettere for blandt andet pendlerne i Aarhus Kommune. Fra uge 25 vil man kunne finde de nye by- og pendlercykler ved byens trafikknudepunkter - eksempelvis ved udvalgte stoppesteder langs byens letbane

Aarhus Kommune har indgået en aftale med firmaet Donkey Republic om levering af 500 cykler. Firmaet er leverandør af bycykler i blandt andet København. Hvis de 500 nye cykler bliver en succes er det planen at omkring 2.000 nye by- og pendlercykler skal erstatte kommunens nuværende et-gearede bycykler fra 2020. 


De første 500 cykler vil blandt andet blive placeret ved standsningsstederne langs Letbanen og som et tilbud ved parkeringsanlæg, parkér og rejs-anlæg og andre centrale rejsemål i byen. 


- Jeg er rigtig glad for den nye ordning. Jeg håber, at både aarhusianerne og byens gæster tager godt imod tilbuddet. De nye cykler giver mulighed for selv at sammensætte en fleksibel rejse, hvor den enkelte eksempelvis kan vælge at cykle det sidste stykke til arbejde eller studie fra et stoppested eller et parkér og rejs-anlæg, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø. 


Lokale og besøgende i Aarhus kan bruge Donkey Republic’s app til at finde og leje cyklerne flere steder i byen. Cyklerne låses op med app’en, som forbinder til cyklens lås via Bluetooth. 
Til forskel fra de eksisterende bycykler er de nye cykler meget lettere og eksempelvis forsynet med gear. 


De blå bycykler, som har præget bybilledet i Aarhus siden 2004, vil fortsat være på gaden i den periode, hvor de nye by- og pendlercykler testes. Det vil sige indtil udgangen af 2019. 


I samme periode vil opgaver med drift, vedligeholdelse og servicering af de blå bycykler også fortsat blive varetaget af sygemeldte borgere på Arbejdsmarkedscenter Nord. 


Fakta om de nye bycykler i Aarhus:
  • De nye cykler fra Donkey Republic kan lejes for 12,50 kroner for 30 minutter eller 85 kroner for 12 timer. Man kan yderligere vælge at købe et abonnement til 149 kroner pr. måned, hvilket giver ubegrænset gratis adgang til alle Donkey Republic’s cykler i hele verden
  • Donkey Republic har cykler i København, Berlin, Hamburg, Köln, München, Amsterdam, Barcelona, Wien og flere andre Europæiske byer
  • Cyklerne vil blive placeret i den centrale del af Aarhus med fire-seks cykler på hvert sted - hub. Et "hub" er en specifik GPS-position, som har fået tildelt et bestemt antal cykler. Når man lejer cyklerne, skal lejen afsluttes igen ved et godkendt hub. 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fjernbusudspil er balanceret og følger opfordring fra Danske Busvognmænd
- Transportministeren fremlægger udspil til bedre vilkår for passagerer og private løsninger i den kollektive trafik
- Benzin og diesel bliver mærket
- 
Volvo Bussars nye turistbus i topklassen fik en bæredygtig pris i Hannover
- Hybridbus fra Mercedes-Benz blev årets bus
- Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken
- Stena Line har øget kapaciteten over Kattegat
- Lastbil- og busproducenter har fokus på en bæredygtig fremtid
- Transportmessen i Hannover er skudt i gang med dag for pressen
- Kan Danmark levere en dag uden døde i trafikken
- Busser i Midtjylland skal have USB-stik til opladning
- Busser i Midtjylland skal have USB-stik til opladning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst