Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aarhus får nye by- og pendlercykler

Torsdag 21. juni 2018 kl: 12:10
Af: Redaktionen

500 nye letvægtscykler skal være med til at gøre hverdagen lettere for blandt andet pendlerne i Aarhus Kommune. Fra uge 25 vil man kunne finde de nye by- og pendlercykler ved byens trafikknudepunkter - eksempelvis ved udvalgte stoppesteder langs byens letbane

Aarhus Kommune har indgået en aftale med firmaet Donkey Republic om levering af 500 cykler. Firmaet er leverandør af bycykler i blandt andet København. Hvis de 500 nye cykler bliver en succes er det planen at omkring 2.000 nye by- og pendlercykler skal erstatte kommunens nuværende et-gearede bycykler fra 2020. 


De første 500 cykler vil blandt andet blive placeret ved standsningsstederne langs Letbanen og som et tilbud ved parkeringsanlæg, parkér og rejs-anlæg og andre centrale rejsemål i byen. 


- Jeg er rigtig glad for den nye ordning. Jeg håber, at både aarhusianerne og byens gæster tager godt imod tilbuddet. De nye cykler giver mulighed for selv at sammensætte en fleksibel rejse, hvor den enkelte eksempelvis kan vælge at cykle det sidste stykke til arbejde eller studie fra et stoppested eller et parkér og rejs-anlæg, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø. 


Lokale og besøgende i Aarhus kan bruge Donkey Republic’s app til at finde og leje cyklerne flere steder i byen. Cyklerne låses op med app’en, som forbinder til cyklens lås via Bluetooth. 
Til forskel fra de eksisterende bycykler er de nye cykler meget lettere og eksempelvis forsynet med gear. 


De blå bycykler, som har præget bybilledet i Aarhus siden 2004, vil fortsat være på gaden i den periode, hvor de nye by- og pendlercykler testes. Det vil sige indtil udgangen af 2019. 


I samme periode vil opgaver med drift, vedligeholdelse og servicering af de blå bycykler også fortsat blive varetaget af sygemeldte borgere på Arbejdsmarkedscenter Nord. 


Fakta om de nye bycykler i Aarhus:
  • De nye cykler fra Donkey Republic kan lejes for 12,50 kroner for 30 minutter eller 85 kroner for 12 timer. Man kan yderligere vælge at købe et abonnement til 149 kroner pr. måned, hvilket giver ubegrænset gratis adgang til alle Donkey Republic’s cykler i hele verden
  • Donkey Republic har cykler i København, Berlin, Hamburg, Köln, München, Amsterdam, Barcelona, Wien og flere andre Europæiske byer
  • Cyklerne vil blive placeret i den centrale del af Aarhus med fire-seks cykler på hvert sted - hub. Et "hub" er en specifik GPS-position, som har fået tildelt et bestemt antal cykler. Når man lejer cyklerne, skal lejen afsluttes igen ved et godkendt hub. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst