Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rederi vil anlægge grøn havn ved den blå vandvej

Tirsdag 19. juni 2018 kl: 12:30
Share  


Af: Redaktionen

Rederiet Fjord Line, der blandt andet sejler mellem Hirtshals og Stavanger, ønsker at bygge Norges mest moderne og miljøvenlige færgehavn i Sandefjord, som rederiet forbinder med Strømstad på den svenske side af Oslofjorden


Rederi vil anlægge grøn havn ved den blå vandvej
Det norske rederi Fjord Line har store ambitioner om vækst og mener, at en byggegrund på Vindal i Sandefjord er en god plads at udvikle fremtidens cruiseprodukt på. Derfor har  rederiet indgået en aftale med Jotun, der producerer maling og andre produkter til overfladebehandling, om at overtage grunden.


- Vi vokser med mere end 15 procent om året, og fra 1. januar 2020 går vi fra at operere et til to skibe mellem Sandefjord og Strømstad. Vi mener, at Sandefjord klart er det bedste sted til færgeanløb i Vestfold. Investeringen vi nu laver på Vindal viser vores langsigtede ambition i og for byen, siger Rikard Ternblom, der er koncernchef i Fjord Line.


På grunden skal der bygges en grøn havn med kajanlæg, terminalbygning, parkeringsspladser for privatbiler og erhvervskøretøjer og nødvendige servicetilbud.  I og rundt om bygningen, som er på størrelse med 11 fodboldbaner, skal der anlægges grønne områder til glæde for naboer og passagerer.
 

- Det er en privilegeret situation, fordi vi kommer til at bygge en havn helt fra grunden. Det giver os mulighed for at bruge den mest moderne teknologi i alle led og få de mest bæredygtige og kundevenlige løsninger, forudsat at de nødvendige godkendelser kommer på plads. Vi er meget taknemmelige for den måde, som folk i området har taget i mod os. Nu kan vi bygge en ny havn, hvor vi kan give vores mange lokale kunder et endnu bedre produkt, siger Rikard Ternblom.
 

En del af aftalen mellem Jotun og Fjord Line er et samarbejde om at få fjernet de affaldsdeponier, der er på ejendommen. Koncernchef i Jotun, Morten Fon, er tilfreds med at grunden nu bliver ryddet på en tryg og ansvarlig måde, og at området udvikles til erhvervsareal.


- Denne grund har ligget brak i mange år og været lukket for folk. Nu får vi fjernet deponierne én gang for alle, åbnet ejendommen og sikret at den bliver brugt til værdiskabende aktiviteter og flere arbejdspladser i Sandefjord. Vi oplever Fjord Line som et langsigtet og proffessionelt rederi, og har haft en god dialog med dem i denne proces, siger Morten Fon.

 
Fjord Line vil snarest gå i dialog med kommunen for at komme i gang med konsekvensudredningen og for at få nødvendige godkendelser. Havnen vil, hvis planen realiseres, stå klar i god tid før 2025.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- ITD har stævnet EU-Kommissionen i spørgsmålet om statsstøtte til PostNord
- Transportfirma fra Sverige fejrer fremgangsrigt første år i Danmark
- Hollandsk hybrid kan køre op til 50 km på ren el
- Plug-in hybrid-lastbil kan køre op til 10 kilomete rpå strøm
- Ekspres-koncern justerer sine priser
- Dansk transportkoncern får ny partner på det tyrkiske marked
- Årets varebil blev enten den ene, den anden eller den tredje
- Sortimo præsenterer digitalt univers ved messe for erhvervsbiler
- Benzin og diesel bliver mærket
- Polsk chauffør blev idømt fængselsstraf og udvisning
- Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken
- 80-årig kvinde cyklede ind i en skraldebil - og er efterfølgende død

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst