Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vejdirektoratet åbner nye spor på Motorvej E45

Onsdag 13. juni 2018 kl: 11:48
Af: Redaktionen

Fra mandag 18. juni får bilister på Motorvej E45 mellem Aarhus S og Skanderborg N seks spor at køre i. Vejdirektoratets entreprenør er i disse dage ved at være færdig med udbygningen af E45 på den nordligste dele af det stykke, som et folketingsflertal blev enige om at bevillige penge til

- Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.


- Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt, siger han videre.

 
Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. Hastigheden bliver i første omgang 110 km/t. og bliver sat op til 130 km/t., når hele udbygningen er afsluttet.  
 

Afslutningen på den første etape - der har betegnelsen etape 3 - betyder, at entreprenøren snart kan tage fat på etape 2. Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der hidtil har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Arbejdet på delstrækningen forventes at starte inden udgangen af juni.


Trafikomlægning i weekenden
Fra fredag aften 15. juni og frem til mandag morgen 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres, så alle seks spor kan blive klar til trafikanterne mandag morgen.  
 

Omlægningen forventes ifølge Vejdirektoratet kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.  
 

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.    







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst