Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

To mænd er tiltalt for groft tyveri og overfald

Fredag 8. juni 2018 kl: 10:17
Af: Redaktionen

Torsdag tog Byretten i Aarhus fat på en straffesag mod to mænd på henholdsvis 20 og 22 år, som i flere tilfælde er tiltalt for at have kørt rundt i pirattaxi i Aarhus’ natteliv og stjålet og røvet dankort og penge fra dem, de havde fået ind i bilen

Mændene har ifølge tiltalen både hver især og sammen været med til flere pirattaxi-ture med tilhørende tyverier og røverier mellem juni og september sidste år. Desuden er en 17-årig dreng tiltalt for at have været med på en af pirattaxi-turene, der endte med tyveri.


Samlet set er mændenes gerninger gået ud over syv unge mænd og en kvinde, som alle gik ind i mændenes pirattaxi for at få et lift hjem fra byen.


Blandt andet slog de to mænd til mod en 24-årig mand, som tidlig om morgenen fredag 2. juni sidste år besluttede sig for at tage en pirattaxi hjem. Kort efter blev han franarret sit dankort. Han forsøgte herefter at gå ind foran bilen og standse de to mænd, da de ville køre væk uden ham. Men i stedet for at standse, gassede de op og kørte væk, så den 24-årige måtte springe til side. Efterfølgende forsøgte mændene flere gange at hæve penge på det stjålne dankort.


Mønstret var ifølge tiltalen det samme de andre gange, hvor mændene enten hver for sig, sammen eller i selskab med andre gerningsmænd, samlede tilfældige folk op på vej hjem fra byen, hvorefter de aflurede deres pinkode og stjal deres dankort. Samlet set hævede gerningsmændene mange tusinde kroner på de stjålne kort.


Lørdag 9. september udviklede en pirattaxi-tur sig særdeles voldeligt. En tur, som den 20-årige ifølge tiltalen var med på sammen med flere gerningsmænd. Her blev en 24-årig mand slået to gange i hovedet og truet med kniv til at udlevere sit dankort og pinkode. Gerningsmændene holdt ham herefter fanget i bilen mod hans vilje, inden de smed ham af ved Dyrehaven i Aarhus tidligt om morgen. To mænd på 16 og 18 år er blevet dømt i den sag.


- Det er min opfattelse, at gerningsmændene har planlagt pirattaxi-turene og målrettet er gået efter berusede personer i nattelivet, som de kunne udnytte og bestjæle. Netop planlægningen af turene er noget af det, der gør, at tiltalen blandt andet lyder på groft tyveri og ikke bare tyveri. Heldigvis har gode vidneudsagn, afhøringer, videoovervågning og de tiltaltes mobiloplysninger ført til, at politiet har kunnet få fat i gerningsmændene, siger anklager i sagen, Tanja Fogt.


Retssagen mod de tre mænd startede 7. juni og strækker sig over fem dage.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst