Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lokalbanerne kører fri af konflikt i næste uge

Fredag 8. juni 2018 kl: 09:03
Share  


Af: Redaktionen

Kommunernes Landsforening (KL) og Dansk Jernbaneforbund blev natten til fredag enige om en ny overenskomst for de ansatte hos lokalbanerne. I første omgang stemte medlemmerne af Dansk Jernbaneforbund nej til det første overenskomstforslag, men efter forhandlinger i denne uge er parterne blevet enige om et nyt forslag, der nu til urafstemning blandt de medlemmerne

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har indgået en balanceret aftale med Dansk Jernbaneforbund om ny overenskomst for lokalbanernes ansatte. Vi mener, at den nye aftale fortsat sikrer fornuftige rammer for, at lokalbanerne kan indrette den lokale transport efter passagerernes behov, samt for vores ansatte, siger Peter Hvilshøj, der er administrerende direktør for Nordjyske Jernbaner, om den aftale, som KL på vegne af lokalbanerne i nat har indgået med Dansk Jernbaneforbund. 


Uden en ny aftale ville der have været udsigt til konflikt med indstillet togdrift i Nordjylland og på en række regionale togstrækninger på Sjælland fra mandag.


Også Jane Eefsen, personalechef i Lokaltog, som driver ni jernbanestrækninger på Sjælland og Lolland-Falster, glæder sig over, at der nu er indgået en aftale.


- Som jernbaneselskab er det jo helt afgørende, at vi leverer troværdig og stabil transport til passagererne. Og derfor har vi selvfølgelig arbejdet hårdt på at lande en aftale med Dansk Jernbaneforbund for at undgå en konflikt, som ville lamme togtrafikken på lokalbanerne til stor gene for passagererne, siger Jane Eefsen.


Aftale skal til urafstemning
Ud over de generelle lønstigninger indeholder den nye aftale blandt andet pensionsforbedringer samt præcisering og forbedring af pausereglerne.


Det er nu op til Dansk Jernbaneforbunds omkring 340 medlemmer hos lokalbanerne, om de vil stemme ja eller nej til den nye overenskomst. Afstemningen skal være afsluttet senest 25. juni, og en eventuel konflikt kan derefter tidligst træde i kraft 30. juni.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brug af håndholdte enheder under kørsel skal koste et klip i kørekortet
- Borgerne bestemmer, hvad letbanetogene skal hedde
- Berlin får flere el-busser
- Fjernbus på ruten mellem København og Berlin er kørt galt
- Kundecenter i Svendborg lukker 1. september
- Busrejsende i Assens Kommune har fået nye busser
- Bornholm får besøg af flere krydstogtskibe
- Broen mellem Danmark og Sverige har forbedret resultatet
- Turistbusser og kanalbåde kan blive ramt af strejke
- Arriva i Holland vælger el-busser fra Sverige
- Odense Letbane bygger på genbrug
- Taxi-vognmænd fra mindre bysamfund er med på landsplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst