Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportbranchen i Aabenraa Kommune har fået en ny paraply

Mandag 4. juni 2018 kl: 12:31
Af: Redaktionen

GateDenmark er en fællesbetegnelse for de mange transport-, service- og logistikvirksomheder, der findes i og omkring Padborg Transportcenter samt i resten af Aabenraa Kommune. Den er etableret med det formål at fortælle andre om fordele og rammer, der er ved at drive virksomhed i området


Baggrunden for at etablere GateDenmark er blandt andet:
  • at transport er meget mere end tunge lastbiler på motorvejen. Det handler i høj grad om samspillet mellem kunder og leverandører, service af transportvirksomheder samt dataforbindelser, der er gearet til at holde alle implicerede parter i dialog med hinanden hele vejen fra A til B.
  • at det kan være svært for de enkelte virksomheder at fortælle omverdenen, hvor meget man faktisk er i stand til, via de muligheder transportklyngen udgør i fællesskab

Padborg Transportcenter og Aabenraa Havn har derfor valgt at markedsføre sig under fællesbetegnelsen GateDenmark for at synliggøre alle de muligheder, man får, hvis man som virksomhed vælger at etablere sig i området.


I Aabenraa Kommunes vækststrategi er én af målsætningerne at fremme erhvervet inden for transport og logistik. Derfor glæder borgmester Thomas Andresen (V) sig ekstra meget over tiltaget.


- Nu er vi i gang, og vi håber at GateDenmark vil sætte kommunen på landkortet som et område, hvor der virkelig sker noget inden for erhvervssektoren. Det har aldrig gået bedre i kommunens transport- og logistikerhverv, end det gør i dag, og vi er altid interesserede i at få nye virksomheder til området. Kommer der en interesseret køber af jord til etablering af virksomhed, så finder vi det, siger han.


Den politiske opbakning kommer blandt andet til udtryk ved, at man er ved at samle lokalplanerne i Padborg-området til én fælles lokalplan. Det vil lette det administrative arbejde betragteligt for virksomhederne i området, der ønsker at udvide eller etablere sig. Derudover arbejdes der for, at Padborg bliver testområde for det nye 5G-netværk til mobil-forbindelser, der forventes rullet ud fra 2019-2020.


Et stærkt team
Padborg Transportcenter og Aabenraa Havn udgør to vigtige knudepunkter i transportsektoren i Aabenraa Kommune. I Padborg ligger der mange virksomheder, der hver især rummer nogle helt særlige kompetencer, og på Aabenraa Havn har man plads og kapacitet til gods i størrelser, de fleste vil kigge langt efter, samt et havneareal der rummer en god række virksomheder - og har plads til flere.


I Padborg Transportcenter er man derfor også glade for, at det er lykkedes at finde fælles fodslag under GateDenmark.


- Konkurrencen inden for transportsektoren er hård. Hvis vi skal følge med internationalt samt fastholde og styrke væksten i vores område, er vi nødt til at markedsføre os. Her ser vi GateDenmark som et godt tiltag, vi bakker op om, siger Peter Therkelsen, der er bestyrelsesformand Padborg Transportcenter.


Et stærkt team af aktører fra området er nedsat i et udvalg til at varetage markedsføringen af GateDenmark. Medlemmerne af udvalget er Business Aabenraa, Aabenraa Erhvervsforening, Padborg Transportcenter, Aabenraa Havn samt Aabenraa Kommune. Dertil er der hyret en markedsføringskonsulent til at være tovholder på den daglige markedsføring.


Den nye markedsføringskonsulent er forankret i Business Aabenraa, hvor direktør Helle Malene Kjølsen Olsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.


- Vi vil tiltrække virksomheder og kunder for at få dem til at etablere sig eller gøre forretninger i området samt synliggøre karrieremulighederne for potentielle medarbejdere. De færreste ved, at der ved den dansk/tyske grænse befinder sig en guldgrube i form af transport og avanceret logistik, lager og spedition – og tilmed serviceret af en lang række topprofessionelle virksomheder, døgnet rundt - 365 dage i året, siger hun og fortsætter:


- Det er det, der gør GateDenmark helt unikt, og det er de historier, vi gerne vil fortælle.


Fakta om Padborg Transportcenter
  • Rundt regnet 7.500 lastbiler kører gennem Padborg-området hver dag. Transportcenteret fungerer som drejeskive for gods, der skal flyttes og håndteres til og fra hele Norden, Europa og resten af verden. Området har direkte markedsadgang med sin beliggenhed lige midt i Jyllandskorridoren, hvor der er adgang til højklasset datanet
Fakta om Aabenraa Havn
  • Aabenraa Havn giver adgang til de blå motorveje. Havnen har en vanddybde på op til 11 meter, over to kilometer kajanlæg, 20 meter ro/ro-leje og to tankskibsbroer. Med tre mobilkraner til rådighed, der har en samlet løftekapacitet på 240 ton, kan tungt gods håndteres og fragtes videre ud i verden.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst