Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kampagne sætter fokus på respektfuld adfærd over for billetkontrollører

Torsdag 17. maj 2018 kl: 15:00
Share  


Af: Redaktionen

Trafikselskabet Movia lancerer en kampagne, der skal gøre rejsen med bus og lokaltog til en rar oplevelse for alle - også for de ansatte. Det sker som led i opfølgningen på udsendelserne “De respektløse danskere”, som blev bragt i november sidste år på TV2. Udsendelserne satte fokus på den hårde tone, som nogle rejsende har overfor blandt andre billetkontrollører

Trafikselskabet følger med en fem uger lang kampagne for go’ stil i busserne op på udsendelserne, som gav et indblik i blandt andet billetkontrollørernes arbejde og den hårde tone, som offentlige frontmedarbejdere må lægge øre til. 


- Med kampagnen ønsker Movia at holde fast i, at den gode oplevelse i busser og lokaltog skal gælde for vores mange passagerer, men også for vores ansatte, siger kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.


Kampagnen formidler budskabet om, at ”vi er sammen om at få det hele til at køre”, og at ”det er go’ stil at have styr på billetten”. 


- Den hårde tone overfor Movias billetkontrollører og andre frontlinjemedarbejdere i det offentlige betyder, at vores medarbejdere ofte må tåle mere end rimeligt er. Udsendelserne på TV2, som Movia bidrog aktivt til, gjorde et dybt indtryk på os. Nu følger vi op med en kampagne, der gerne skal bidrage til at fastholde fokus på den rare stemning og dæmpe den hårde tone, som vores billetkontrollører også mødes med, siger Camilla Struckmann.


Den nye kampagne, der kører i busser og på Facebook, er ét af flere initiativer, som Movia tager for at forbedre arbejdsmiljøet for billetkontrollørerne.


Movia har også indgået et samarbejde med forskere fra Københavns Universitet om et forskningsprojekt i konflikthåndtering. Movia forventer gennem projektet at blive klogere på, hvordan billetkontrollørerne i dagligdagen kan arbejde endnu mere med at nedtrappe konflikter, så flere ubehagelige oplevelser kan undgås. 


Movia har de senere år haft stort fokus på at øge sikkerheden og styrke arbejdsmiljøet for kontrollørerne. De mange forskellige tiltag - sammen med uddannelse og træning i konfliktdæmpende adfærd - mener Movia er medvirkende årsag til, at der i 2017 har været færre indmeldte episoder i form af verbale og fysiske overfald på personalet.


Fakta
  • Selvom tonen er skærpet i de senere år, har Movia med konfliktdæmpende uddannelse og kurser til billetkontrollørerne haft succes med at nedbringe psykiske og fysiske overfald
  • I 2016 var der sammenlagt 66 procent færre registrerede episoder i billetkontrollen i forhold til året før med et fald fra 83 til 28 registrerede fysiske og psykiske episoder
  • En fysisk episode går fra uønsket fysisk kontakt, spyt og skub til voldeligt overfald
  • En psykisk episode for eksempel kan være skældsord eller overfusning
  • En netop offentliggjort opgørelse for 2017 viser, at antallet af psykiske og fysiske overfald på billetkontrollørerne fortsat er faldende
  • Movia havde sidste år 12 registrerede episoder, hvoraf tre episoder ikke skyldtes billetkontrolarbejdet
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besværlighed fik idéen til at lyse - og lyset er tændt ud over Danmarks grænser
- Flexbussen er mere end almindelige
- Opmærksomhed er en god ting - det omvendte er farligt
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Fredericia får besøg af flere krydstogtskibe
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Aarhus Letbane indleder afsluttende testkørsler til Grenaa
- Metroen har åbnet de første meter til Cityringen
- Kunderne er kommet med ønsker til fremtiden busser
- Busser fra Setra og Mercedes-Benz fylder på busstand
- Iveco viser gas-busser på transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst