Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU støtter Femern Bælt-forbindelsens banedel

Onsdag 25. april 2018 kl: 17:01
Af: Redaktionen

Sund & Bælt fik onsdag overrakt den underskrevne støtteaftale til Femern Bælt-projektet, som sikrer op til 880 millioner kroner i støtte fra EU til det grænseoverskridende projekt. Det skete på konferencen TEN-T Days i Ljubljana, hvor administrerende direktør Mikkel Hemmingsen fra Sund & Bælt var til stede for at modtage støtten

EU støtter Femern Bælt-forbindelsens banedel
Administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen (th) får overrakt støtteaftale af INEAs direktør, Dirk Beckers (tv)
Støttebeløbet gives i forbindelse med opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og Nykøbing Falster, som er en del af de danske landanlæg til den kommende Femern-forbindelse. EU-kommissionen anerkender opgraderingen som et prioriteret projekt inden for rammerne af det transeuropæiske transportnet (TEN-T). Forbindelsen anses som et nøgleelement i færdiggørelsen af den vigtigste nord-sydgående rute, der forbinder Centraleuropa og de nordiske lande.


A/S Femern Landanlæg og Banedanmark har sammen ansøgt om EU-støtte. Det er Sund & Bælts datterselskab, A/S Femern Landanlæg, som finansierer opgraderingen af de danske jernbaneanlæg.


- Tildelingen af det høje støttebeløb understreger tydeligt den store betydning, Femern projektet har for EU, siger administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen.


- Vi er meget stolte af tildelingen, som viser stor opbakning til projektet. Samtidig betyder støtten, at vi kan arbejde videre på et endnu mere robust økonomisk fundament, hvor vi fortsat vil have fokus på at sikre fremdrift i opgraderingen af de danske jernbaneanlæg, så vi opnår den optimale økonomi i hele projektets levetid, siger Mikkel Hemmingsen videre.


Når opgraderingen af jernbaneanlæg til den kommende Femern Bælt-forbindelse står færdig, vil den reducere rejsetiden for togpendlere på den danske side betydeligt. Den reducerede rejsetid vil også kunne gøre regionen mere attraktiv som bosætningsområde til gavn for vækst og beskæftigelse.


TEN-T Days i Ljubljana fokuserer på, og ønsker, intelligent, bæredygtig og sikker mobilitet i Europa.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst