Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Djurslands største havn melder om vækst og gode udsigter

Mandag 23. april 2018 kl: 15:00
Share  


Af: Redaktionen

Grenaa Havn’s regnskabsresultat for 2017 blev bedre end budgetteret. Havnen’s ledelse peger på, at de gode takter fra 2017 er fortsat ind i 2018

På den årlige generalforsamling i Grenaa Havn A/S kunne bestyrelsesformand Bent Hansen, der ser tidlligere regionsrådsformand for Region Midtjylland, aflægge beretning om 2017, hvor effekten af havnens strategiplan er blevet synlig i form af øget aktivitet i havnen. Og indtjeningen er fulgt med.


- Nu er det tydeligt for enhver, at havnens satsninger og de ganske store investeringer har været rigtige beslutninger. Grenaa Havn har i det forløbne år indfriet bestyrelsens og omverdenens forventninger og har leveret en række resultater, som direkte og indirekte udspringer af den strategi, vi har lagt for havnens udvikling, sagde Bent Hansen i sin beretning. 


- I dag kan vi rent bogstaveligt se væksten langs havnens kajer. Og vi kan se resultaterne i det regnskab, bestyrelsen i dag lægger frem. Et regnskab, som bestyrelsen betragter som meget tilfredsstillende, sagde Bent Hansen videre.


Stigende godsomsætning
I 2017 blev havnens samlede godsomsætning på 1.450.000 ton, hvilket var en stigning på 6 procent i forhold til året før. I kroner blev omsætningen på 50,7 millioner mod 52,7 millioner i 2016.


Omsætningsnedgangen i kroner og øre skyldes, at havnen i 2017 frasolgte tankgårdene som et led i den nye strategiplan.


Årets resultat efter skat steg til gengæld fra 8,0 millioner kroner i 2016 til 8,5 millioner kroner i 2017, hvilket er 2,5 millioner  kroner over det budgetterede.


For havnens administrerende direktør, Henrik Carstensen, er det især tilfredsstillende, at årets overskud er et direkte resultat af havnens daglige drift. 


- Vi har opnået den ønskede stigning i havnens godstonnager, men fik en forudset nedgang i omsætningen med salget af tankgårdene. Alligevel præsterer vi et resultat, der ligger væsentligt over budget, siger Henrik Carstensen.


Han deler bestyrelsens glæde over, at de gode takter fortsætter ind i 2018. Fremgangen i omsætning og indtjening fortsætter over det budgetterede, og regnskabet for 1. kvartal 2018 er blandt de bedste i havnens historie.


Nye medlemmer af bestyrelsen
Som en følge af kommunalvalget i november sidste år skulle generalforsamlingen vælge nye bestyrelsesrepræsentanter blandt medlemmerne af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune. Her blev Kasper Bjerregaard (V), Lars Pedersen (S) og Steen Jensen (DF) valgt.

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen med Bent Hansen som formand og Lars Pedersen som næstformand.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør speedede op i stedet for at bremse
- Undersøgelse bekræfter mangel på chauffører
- Leasingfirma ansætter ny account manager
- Banedanmark mangler en definition af vindfølsomme køretøjer
- 3F holder debatmøde om social dumping
- Borgerne i landets anden største by sender mere plast og metal til genbrug
- Spansk affaldskoncern overtager dansk selskab
- Beskæftigelsen kunne stige endnu mere - hvis reformviljen vendte tilbage
- Lastbilproducent investerer 33 millioner euro i forsknings- og udviklingscenter
- Udenlandsk vognmand havde is på taget - og kørt ulovligt
- Fragtmand fra Ulfborg har fået den første af fire
- Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst