Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ARBEJDSGIVER PÅ TRANSPORTOMRÅDET:

Private bør indsamle dagrenovation

Torsdag 19. april 2018 kl: 22:51
Share  


Af: Redaktionen

Samfundet opnår enorme besparelser ved at få dagrenovationen indsamlet af private virksomheder. Det var budskabet fra ATL’s formand Peter B. Jepsen, da han aflagde sin beretning på foreningens generalforsamling på Hotel Munkebjerg ved Vejle.


- En stor del af vores medlemmer udfører opgaver for den offentlige sektor på baggrund af udbud. Det gælder blandt andet inden for dagrenovation. Og samfundet opnår enorme besparelser ved at få dagrenovationen udført af private virksomheder, sagde Peter B. Jepsen, der til daglig er erhvervspolitisk direktør hos Danske Fragtmænd.


ATL har på det seneste forsøgt at få forbedret dialogen med de offentlige myndigheder om udbudsvilkår og det daglige samarbejde. 1. marts var ATL vært for et seminar med kommunerne, hvor man drøftede samarbejdet.


Initiativet til mødet blev taget, fordi et stigende antal kommuner hjemtager opgaver inden for dagrenovation. Det er en kedelig udvikling, som ATL og DI vil gøre meget for at arbejde imod.


- I vores øjne hviler beslutningerne på et meget løst grundlag. Der er intet belæg for, at en løsning af renovationsopgaver i eget regi skulle være billigere eller bedre - tværtimod. Vi har snarere indtryk af, at det nogle steder handler om at samle volumen sammen i nye kommunale affaldsselskaber, sagde Peter B. Jepsen.


Når kommunerne tager en opgave hjem til deres eget affaldsselskab, taber virksomhederne ikke kun konkrete opgaver. Det betyder også, at virksomhederne mister muligheden for at udvikle sig og opbygge ekspertise, som kan udnyttes bredere. Det budskab vil ATL rulle ud mest muligt i den kommende tid, sagde Peter B. Jepsen.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Europa skal blive bedre til at genanvende affald
- Volvo tog april foran Scania
- Svenske lastbiler tegner sig for over halvdelen af de nye
- Bestanden af lastbiler er oppe på 42.873
- Den nye verdenshandel er sat på programmet
- Vognmand i Hedehusene har fået 460 nye hestekræfter
- Her er den nye vejledning om særtransporter
- Virksomhed i Lemvig har fået en ny tip-kærre
- Volvo Trucks leverer tre-akslet til Taxi Truck
- Ny vejledning om særtransporter løser ikke alle problemer
- Transportkoncern investerer i 240 veksellad
- Tysk logistik-virksomhed køber op i Sydamerika

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst