Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Flydende øresundsforbindelse øgede sin andel af personbilstrafikken

Torsdag 19. april 2018 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Scandlines Helsingør-Helsingborg skabte i første kvartal i år fornyet fremgang i antallet af overførte personbiler, hvilket samtidig betød, at overfarten øgede sin markedsandel af personbilstrafikken på Øresund. Udvidelsen af færgen Hamlets sejlplan fra 1. december sidste år medførte større kapacitet, som allerede i 1. kvartal var tæt på at blive fuldt udnyttet af kunderne

Scandlines Helsingør-Helsingborg overførte 239.000 personbiler i første kvartal 2018 mod 235.000 i første kvartal sidste år, hvilket svarer til en stigning på knap 2 procent.


Antallet af overførte lastbiler steg i 1. kvartal med knap 4 procent til 111.000 mod 107.000 i den tilsvarende periode sidste år. Den tilsvarende godsmængde voksede fra 1.265.000 ton i første kvartal sidste år til 1.311.000 ton i år.


Bustrafikken på ruten udgjorde 2.500 overførte enheder i 1. kvartal i år mod 2.700 i samme kvartal sidste år - en tilbagegang på 200 - eller 7,4 procent.


Det samlede antal passagerer steg til knap 1,29 millioner i 1. kvartal 2018 mod 1,28 millioner i samme kvartal sidste år.


Antallet af afgange udgjorde 11.900, hvilket var på næsten samme niveau, som i første kvartal 2017. Præcisionen var fortsat høj, og kapacitetsudnyttelsen på bildækket var næsten på niveau med første kvartal sidste år, selvom den samlede kapacitet var forøget med 3 procent efter udvidelsen af Hamlets sejlplan.


Anvendelsen af AutoBizz Smart steg med godt 5 procent i forhold til samme periode sidste år.
 

- Vores mange initiativer for at kombinere punktlighed med gode serviceoplevelser på Helsingør-Helsingborg er blevet godt modtaget af vores kunder. Den øgede opmærksomhed har i årets første kvartal medvirket til, at vi for første gang i længere tid har fremgang i antallet af personbiler på overfarten. Og der er ikke blot tale om vækst i antal overførte personbiler – fremgangen dækker også over, at Scandlines Helsingør-Helsingborg i kvartalet vinder markedsandele på personbilstrafikken over Øresund, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Johan Röstin, der er administrerende direktør i HH Ferries AB - og tidligere administrerende direktør i CMP - Copenhagen Malmö Port.


HH Ferries Group har søsat flere initiativer for at styrke og forbedre tilbuddet til sine kundegrupper på Scandlines Helsingør-Helsingborg.  Udover at øge kapaciteten på ruten har en fortsat udbredelse af AutoBizz Smart-løsningen medvirket til at styrke opfattelsen af overfarten som en flydende bro mellem de to nordiske lande. Senest er et nyt og ambitiøst spise- og mødested - LAT56° Bistrobar - på færgen Hamlet blevet lanceret med succes.


- Vi har ramt helt rigtigt med LAT56° Bistrobar på Hamlet. Restauranten med Øresunds bedste udsigt er blevet meget fint modtaget af mange privatkunder - både danske og svenske. Restauranten skaber nyt liv og tiltrækker nye og flere kunder. Det bekræfter os i, at vi på mange måder kan være en integreret del af regionens liv, både når det gælder sikker trafikforbindelse, og når familie og venner vil have gode oplevelser med hinanden, siger Johan Röstin.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør speedede op i stedet for at bremse
- Undersøgelse bekræfter mangel på chauffører
- Leasingfirma ansætter ny account manager
- Banedanmark mangler en definition af vindfølsomme køretøjer
- 3F holder debatmøde om social dumping
- Borgerne i landets anden største by sender mere plast og metal til genbrug
- Spansk affaldskoncern overtager dansk selskab
- Beskæftigelsen kunne stige endnu mere - hvis reformviljen vendte tilbage
- Lastbilproducent investerer 33 millioner euro i forsknings- og udviklingscenter
- Udenlandsk vognmand havde is på taget - og kørt ulovligt
- Fragtmand fra Ulfborg har fået den første af fire
- Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst