Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Grønne energiarbejdspladser vokser i antal

Onsdag 18. april 2018 kl: 09:06
Share  


Af: Redaktionen

I perioden 2014 til 2016 steg antallet af grønne energiarbejdspladser seks gange så hurtigt som i erhvervslivet generelt. Og det er specielt i Jylland, at de mange grønne job kommer til, viser den første kortlægning af energibeskæftigelsen i Danmark

Der er godt 73.000 beskæftiget i energisektoren i Danmark. Arbejdspladserne ligger hovedsageligt i landdistrikterne, og branchen er i vækst. Og det går især godt i den grønne del energisektoren, hvor der er fuld fart på beskæftigelsen.


Fra 2014 til 2016 er antallet af grønne energiarbejdspladser vokset med 6 procent om året i gennemsnit. Det er seks gange mere end væksten i erhvervslivet generelt.


- Kortlægningen af energisektorens betydning for beskæftigelsen, væksten og velstanden i Danmark taler sit tydelige sprog. Energisektoren rummer over 73.000 arbejdspladser hovedsageligt i landdistrikterne, og navnlig de grønne energiarbejdspladser er inde i en stor fremgang. Det skal vi holde gang i. Regeringen er lige på trapperne med sit udspil til en ny energiaftale, som skal skabe endnu mere vækst og flere energiarbejdspladser til gavn for vores velstand og velfærd, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars. Chr. Lilleholt (V).


Grønne industriarbejdspladser har førertrøjen
Tallene viser, at det er de grønne industriarbejdspladser, der står for størstedelen af de grønne energiarbejdspladser herhjemme. Det er også her, at væksten i de grønne energijob er størst. Således er antallet af grønne energiarbejdspladser i industrien vokset med 10 procent om året fra 15.517 i 2014 til 18.760 i 2016.


Det er ti gange så høj vækst som i erhvervslivet generelt, hvor beskæftigelsen steg 1 procent om året i samme periode.


Jylland topper listen
Kigger man på, hvor de grønne energiarbejdspladser ligger geografisk herhjemme, så er det specielt de jyske kommuner, der ligger i front.


Ikast-Brande har flest grønne arbejdspladser med 4.064 svarende til 13 procent af de samlede grønne energijob. Herefter følger Aalborg, Ringkøbing-Skjern, Aarhus og Sønderborg. De fem kommuner i toppen tegner sig for samlet 13.470 grønne energijob, hvilket er 43 procent af de danske grønne energiarbejdspladser.


- Det glæder mig at se, at de grønne job fordeler sig jævnt ud over landet, men især, at de jyske kommuner tegner sig for en stor andel af dem. Det vidner om, at de grønne energivirksomheder ikke kun koncentrerer deres indsats omkring de større byer, men også ser ud i resten af landet, når nye fabrikker og produktionsvirksomheder skal placeres. Samtidig styrker det regeringens ambition om at skabe bedre sammenhængskraft og vækst i hele landet, siger Lars Chr. Lilleholt (V).


Byerne Aalborg og Aarhus hører med til gruppen af landets største byer. Sønderborg er også et større byområde med Danfoss-koncernen i nærheden, mens Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner må betegnes som kommuner i landdistrikterne. 


Fakta:
  • Det er første, at beskæftigelsen i energisektoren kortlægges nationalt
  • I 2014 var i alt 27.931 personer beskæftiget inde for de grønne energiområder. I 2016 var det tal steget til 31.221 personer. En stigning på knap 6 procent per år
  • Industrijob i den grønne del af sektoren tegner sig for de fleste arbejdspladser med godt 60 procent
  • Region Midtjylland har klart flest beskæftigede på det grønne område med 12.458 personer
  • Herefter følger Region Syddanmark og Region Hovedstaden
  • Analysen af energibeskæftigelse er udarbejdet af ministeriet i samarbejde med Energistyrelsen og Damvad Analytics
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Iveco viser gas-busser på transportmesse
- Husholdningsaffald skal indsamles og sorteres ens i hele landet
- Selvkørende lastbil kan køre ud på svenske veje
- Mercedes-Benz levere de første elektriske vito-kassevogne i Sverige
- Amerikansk virksomhed etablerer bæredygtigt værft i Frederikshavn
- Berlin’s trafikselskab bestiller elektriske ledbusser i Polen
- Bonus for biogas kan sikre grøn omstilling af tung transport
- Vognmandsorganisation sparker ti gange mod klimamålet
- To byer slutter sig til strømmen
- Flade vinflasker i plast øger transporteffektiviteten
- EU’s Ministerråd vedtager nye dækmærkning
- Lovforslag om miljøzoner vil afskaffe klistermærke i forruden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst