Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ADVOKAT OM LØNKRAV FRA RUMÆNSK CHAUFFØR:

- Et medhold vil sende chok-bølger gennem transportbranchen

Torsdag 12. april 2018 kl: 16:31
Af: Redaktionen

Advokat Christian Riewe, der fører en sag om efterbetaling af 1,8 millioner kroner i løn for den rumænske chauffør Emilian Tudor Jetzi, siger til Fagbladet 3F, at det vil sende chok-bølger gennem transportbranchen, hvis retten lader sagen køre i Danmark og dømmer transportvirksomheden Bring's slovakiske selskab til at betale Emilian Tudor Jetzi efter lønniveauet i Danmark

- Alle vil jo nærlæse dommen og se, hvor mange andre chauffører, der har været ansat under lignende forhold, siger advokaten til Fagbladet 3F.


Han peger på, at det vil kalde på en politisk løsning, fordi de forhold, som mange østeuropæiske chauffører arbejder og lever under, er et problem, som ikke har været hensigten med EU's indre marked. 


- Vi mener, at det her er en form for social dumping. Men hvis vi vinder sagen, frygter jeg, at modparten anker til landsretten, fordi sagen har så stor betydning. Bring har mange chauffører ansat med base i Danmark, siger Christian Riewe til Fagbladet 3F.


Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport, der organiserer chauffører og lagerarbejdere, siger til Fagbladet 3F, at det er 3F's klare vurdering, at den rumænske chauffør Emilian Tudor Jetzi har været udstationeret i Danmark og derfor har krav på løn på dansk niveau.

- Vi har blandt andet anlagt sagen på baggrund af EU’s udstationeringsdirektiv og princippet om, at ansatte skal have lige løn for lige arbejde i samme land.


Sagens hovedpersonen, Emilian Tudor Jetzi, siger til Fagbladet 3F, at det eneste han ønsker for sig selv og for alle hans chaufførkolleger i transportbranchen, er retfærdighed.


Københavns Byret ventes at træffe afgørelse om, hvorvidt sagen kan fortsætte i Danmark, i løbet af fire uger.


Læs også:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst