Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

SAS bestiller 50 nye fly

Tirsdag 10. april 2018 kl: 12:20
Share  


Af: Redaktionen

Det skandinaviske flyselskab, SAS, har besluttet at bestille 50 Airbus A320neo-fly med leverance i perioden fra foråret 2019 til 2023. Med ordren får SAS fra 2023 en enhedsflåde af nogle af markedets mest effektive og miljøvenlige kort- og mellemdistancefly

SAS bestiller 50 nye fly
- Vi har fået en meget positiv respons fra kunderne, siden vi for ca et år siden begyndte at flyve med splinternye Airbus320neo-fly. Jeg glæder mig derfor over, at vi gennem denne ordre kan fortsætte med at forbedre og investere i vores tilbud til kunderne og dermed i SAS’ fremtid. Ved at bestille 50 nye AirbusA320neo fly får vi tilgang til markedets mest effektive fly og kan yderligere effektivisere vores virksomhed og blive ved med at nedbringe vores klimaudslip, siger Rickard Gustafson, der er koncerndirektør i SAS.


Airbus A320neo har 15-20 procent lavere forbrug af brændstof pr. sædekilometer end de fly, som bliver udfaset. Derudover kan de klimapåvirkende udslip mindskes yderligere gennem anvendelse af biobrændsel. SAS investerer i dag allerede i biobrændsel og har i flere år arbejdet på at øge produktionen. De seneste års investeringer i tilbuddet til kunderne samt effektiviseringer har bidraget til SAS’ forbedrede lønsomhed og muliggjort dagens ordre. SAS arbejder nu med effektiviseringer til tre milliarder svenske kroner frem til 2020. Efter 2020 må SAS fortsætte med at effektivisere virksomheden og gennem fornyelse af flyflåden og indførelse af en enhedsflåde, kan SAS blive fortsætte at effektivisere den operative platform.  


En moderne og effektiv enhedsflåde
SAS har allerede 17 Airbus A320neo-fly i trafik fra en tidligere ordre på 30 Airbus A320neo. Dagens bestilling betyder, at SAS kommer til at have mindst 80 Airbus A320neo i trafik i 2023. 


Ordren på 50 Airbus A320neo er opdelt i to dele. De første 15 nye Airbus A320neo-fly, der skal leveres fra foråret 2019 til 2021, er sikret gennem intentionsaftaler med leasinggivere. De resterende 35 Airbus A320neo-fly skal levereres direkte fra Airbus frem til 2023. 


Flyordren inkluderer også optioner om fem yderligere Airbus A320neo-fly. Derudover har SAS mulighed for at udvide antallet af fly, som kan hyres fra et leasingselskab. Sammen med eksisterende fly skaber det fleksibilitet for tilvækst ved rette forudsætninger. Flyene vil blive finansieret gennem en kombination af finansleaser, sale/lease back samt eget genereret cash flow. Samtlige fly kommer til at være udrustede med SAS højhastigheds WiFi og have SAS nye kabiner. 


SAS har siden 2012 arbejdet med at harmonisere og forenkle flyflåden. I dag har SAS to flytyper i trafik i Europa, hvor SAS havde seks forskellige i 2012. I takt med leveringen af de nye A320neo-fly vil SAS udfase Boeing 737-fly og eksisterende Airbus A320-fly. I tillæg forenkles SAS flyflåde yderligere til en enhedsflåde bestående af Airbus fly på både kort-, mellem- og langdistanceruter. Det kommer til at give øget fleksibilitet og muliggøre yderligere forenklinger og effektiviseringer i produktionen.


Listeprisen på de 35 Airbus A320neo-fly inklusiv motorer som bestilles fra Airbus ligger på lidt under fire milliarder dollar før rabatter i overensstemmelse mellem SAS og Airbus. De yderligere 15 Airbus A320neo-fly hyres fra leasingselskab.


SAS har endnu ikke valgt, hvilken motor som skal anvendes på disse fly.




Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk lavprisselskab vil flyve mellem København og Billund
- Lufthavnsforbindelser går over - men også på land
- Samarbejde må sikre omstilling af tung transport
- Direktør trækker sig fra sin post i nyt flyselskab
- Aalborg Lufthavn landede med et lavere passagertal
- Nyt hub i Madrid styrker internationalt ekspres-netværk
- Globaliseringen sætter nye rekorder
- Aalborg Lufthavn får tre nye ruter
- Københavns Lufthavn har en andel på 83 procent
- Danske lufthavne betjente 18,2 millioner passagerer
- Pallevirksomhed er udpeget som bedste arbejdsgiver i Europa for andet år i træk
- Dansk flyselskab holder rute mellem Esbjerg og Aberdeen i luften

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst