Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Borgerne i Viby Sj og Havdrup får mere bus

Torsdag 22. marts 2018 kl: 17:00
Af: Redaktionen

Det bliver snart lettere for borgerne i Havdrup, Viby Sj og omegn at stige på linje 215. Den populære buslinje får fra mandag 26. marts flere afgange, som skal gøre det lettere for borgerne at komme til og fra togstationerne i Viby Sj og Havdrup, styrke sammenhængen og øger mobiliteten i området

De flere afgange på linje 215 er kommet på plads i et samarbejde mellem Roskilde og Solrød Kommuner, som har ønsket at styrke den kollektive busbetjening på tværs af kommunerne. Fra 26. marts vil der være afgang hver halve time i myldretiden mellem Viby Sj og Havdrup. I dag kører bussen hver time.


De flere busafgange på linje 215 er resultatet af, at Roskilde og Solrød kommuner i samarbejde med Movia har fået tilskud fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at forbedre busbetjeningen på linjen. Tilskuddet er bevilget for en to-årig periode.


Samtidig får linje 215 en ny rute i Havdrup med stoppesteder i det nye boligområde Havdrup Vest og en forbedret adgang til skolerne i Solrød og ind til de store uddannelsesområder i Roskilde og Køge. Det vækker glæde hos Niels Hörup, der er borgmester og formand for Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalget i Solrød Kommune.


- Det er glædeligt, at vi nu kan tilbyde vores borgere mere fleksible afgangstider i myldretiden, og det vil forhåbentligt gøre det lettere at komme til og fra skole og arbejde. Derudover vil den nye busrute skabe sammenhæng mellem vores nye område i Havdrup Vest og resten af kommunen. Samlet set giver det en bedre offentlig transport, og det er vi naturligvis glade for, siger Niels Hörup.




Også i Roskilde Kommune kan borgerne se frem til klare forbedringer ved det ekstra antal afgange.


- Dem der bor på strækningen Assendløse, Dåstrup, Viby og Ørsted får blandt andet bedre muligheder for at komme til S-togs linjen i Solrød. Viby er et område, hvor vi udbygger markant med boliger og et ny bycenter de kommende år. Derfor skal den kollektive trafik også opgraderes, da det sikrer, at vores lokale bysamfund rundt om i kommunen kan hænge sammen og er attraktive for nye borgere, siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.


I 2017 benyttede 262.000 passagerer linje 215. Med flere afgange og en ny rute i Havdrup, håber Roskilde og Solrød kommuner og Movia at linje 215 får 10.000 flere passagerer om året.


Hvis man søger på en dato efter 26. marts 2018, kan man som passager allerede nu finde den nye linje 215 på rejseplanen.dk. Det er også muligt at finde køreplanen på dinoffentligetransport.dk/215.
 

Fakta om Linje 215:
  • Linje 215 kører fra Lejre til Solrød over byerne Viby Sj og Havdrup
  • På Viby St. og Havdrup St. er linje 215 tilpasset togafgangene. Fra Solrød St. er der adgang til S-tog
  • Roskilde og Solrød kommuner søgte i 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om tilskud til at indsætte flere busser på linje 215 for at styrke den kollektive transport i området
  • Den styrkede busbetjening på linje 215 er i første ombæring gældende for en toårig forsøgsperiode






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst