Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Kvinder er lige så velegnede som mænd

Mandag 12. marts 2018 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD vil gerne have, at flere kvinder vælger vejen som chauffør. Trine Schiørring Plesner, der er chef for ITD Arbejdsmarked, peger på de alsidige jobmuligheder, der er i transportbranchen

Baggrunden for ønsker om at få flere kvinder til at vælge vejen er blandt andet, at der er mangel på lastbilchauffører - og buschauffører. Udfordringen med at skaffe nye og kvalificerede folk til faget vil sandsynligvis fortsætte med at være til stede. Det skønnes, at der i de kommende år vil mangle omkring 2.500 chauffører, så der er behov for at øge fokus på at rekruttere nye kræfter, så lastbilerne kan blive på vejene - og ikke ende med at stå uvirksomme på pladserne hos de forskellige vognmænd.


ITD mener, at kvinderne er en hidtil uudnyttet ressource. En opgørelse fra Transporterhvervets Uddannelser fra maj sidste år viser, at blot én procent af de nyuddannede godschauffører i Danmark er kvinder. 


- Skal dette ændres, kræver det, at vi sætter meget mere målrettet ind og får gjort kvinderne opmærksomme på, at chaufførerhvervet også er attraktivt for dem, siger Trine Schiørring Plesner og fortsætter:


- Der er ingen tvivl om, at vi har en udfordring i forhold til at tiltrække kvinder i transportsektoren, og det synes vi naturligvis er drønærgerligt. Vi så meget gerne, at flere kvinder fik øjnene op for de attraktive jobmuligheder, der er i branchen. Kvinder er præcis lige så velegnede til at køre lastbil som mænd, og der er mange spændende udfordringer i faget. Det skal vi blive bedre til at få kommunikeret ud.


Hun peger på, at man som chauffører i dag skal kunne mere end at transportere varer og gods fra A til B. Nutidens transportopgaver er mere mere alsidige og komplicerede, så chaufførerne skal også have kendskab til regler og digitale løsninger, som transporterhvervet arbejder med. Det stiller store krav til chaufførernes kompetencer, men gør også erhvervet mere attraktivt og udfordrende. 

 
- Vi skal i arbejdet med vores rekrutteringsproces være meget mere nuancerede, hvis vi skal få flere kvinder i faget. Et job som lastbilchauffør er i dag både afvekslende, udadvendt og udfordrende, og det skal vi have adresseret. Vi ser for eksempel, at der er kommet mange flere kvinder i busbranchen - heriblandt mange med anden etnisk baggrund end dansk - og det er jo et glimrende eksempel på, at transporterhvervet også er for kvinder, påpeger Trine Schiørring Plesner.
 

Uddannelseskonsulent Camilla Kåre Nielsen fra Aarhus Tech bekræfter, at der er øget efterspørgsel efter kvinder i transporterhvervet.


- Vi har i øjeblikket en fire-fem henvendelser liggende fra vognmænd i Aarhus-området, som meget gerne vil have kvinder til deres lærepladser. Desværre har vi slet ikke nogen kvinder på grundforløbet overhovedet, så der er ikke nogen, vi kan sende videre, siger Camilla Kåre Nielsen.

 
Aarhus Tech afholder i juni DM i Transport med henblik på at få flere - også kvinder - til at interessere sig for mulighederne i transporterhvervet.
 
Fakta om chaufføruddannelsen:
  • Chaufføruddannelsen varer tre et halvt år i alt og består af skoleuddannelse fordelt på grundforløb og hovedforløb samt praktisk uddannelse i en virksomhed
  • Grundforløb et og to varer et år, og godschaufføruddannelsen med et speciale varer to et halvt år.
  • Det er muligt at tage praktik i både ind- og udland
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brændstoffet er blevet dyrere
- International fiskekoncern vælger Skagen Havn
- Politisk flertal ventes at opfylde vognmandsønske
- Han har biler på hjernen - stop den mand
- Politisk flertal sender en fast Kattegatforbindelse til biler til nærmere undersøgelse
- Aarhus Havn øgede driftsresultatet med 22 procent
- Dårlige bremser kostede chauffør kørekortet betinget
- Dæktætningsvæske er atter i orden at bruge
- Storebæltsbroens betalingssystem kan aflæse nummerplader
- Vognmandsorganisation vil have vinterførebekæmpelsen tidligere ud
- Natten til søndag skal urene stilles frem
- Spøgelsesbilisten var en rumænsk lastbilchauffør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst