Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportvirksomheder får enklere administration

Torsdag 8. marts 2018 kl: 11:24
Share  


Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen letter adgangen til udenlandsk arbejdskraft og afskaffer regler, så administrationen bliver mere enkel for transportvirksomheder, der beskæftiger mennesker fra andre EU- eller EØS-lande, der er bosiddende i transportsektoren

Regeringen vil på baggrund af en række forslag fra “Virksomhedsforum for enklere regler” gennemføre en række foreneklinger, der har til formål at understøtte virksomheders adgang til udenlandsk arbejdskraft og fjerne regler, der står i vejen for transportsektoren.


I oktober sidste år stillede Virksomhedsforum for enklere regler en række forslag til regelforenkling indenfor både transportsektoren og virksomheders arbejde med at sikre kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. VLAK-Regeringen har nu gennemgået forslagene og en række tidligere fremsendte forslag og gennemfører i alt 31 forslag helt eller delvist. 


- Vi skal hele tiden have fokus på at rydde ud i junglen af regler og administrative byrder. Derfor er Virksomhedsforums forslag meget værdsat, og vi gør, hvad vi kan, for at imødekomme så mange som muligt, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).


Danske transportvirksomheder, som beskæftiger chauffører fra andre EU eller EØS-lande, der er bosat i Danmark, vil eksempelvis få en enklere administration.


Virksomheder, der efterspørger og anvender kvalificeret arbejdskraft vil desuden opleve bedre vejledninger og retningslinjer på området. For ansøgere af arbejdstilladelser bliver der skabt mere gennemsigtighed i den dokumentation, ansøgningen behandles ud fra, så de pågældende medarbejdere hurtigere kan komme i gang ude i virksomhederne.


- Når virksomheder har brug for at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, er det vigtigt at der ikke står unødige regler i vejen for dem. Kvalificerede udlændige kan være nødvendige for virksomhedernes mulighed for at levere på den næste ordre og dermed bidrage til vækst i Danmark, siger Brian Mikkelsen.


VLAK-Regeringen har i denne omgang også vedtaget 18 regelforenklinger som Virksomhedsforum tidligere har sendt til regeringen. 


Virksomhedsforum for enklere regler arbejder løbende med at indsamle og sende forslag til regeringen, så virksomheder i Danmark kan slippe for unødvendige regler og byrder.


Virksomhedsforum blev etableret af den tidligere SRSF-Regering.






Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brændstoffet er blevet dyrere
- International fiskekoncern vælger Skagen Havn
- Politisk flertal ventes at opfylde vognmandsønske
- Han har biler på hjernen - stop den mand
- Politisk flertal sender en fast Kattegatforbindelse til biler til nærmere undersøgelse
- Aarhus Havn øgede driftsresultatet med 22 procent
- Dårlige bremser kostede chauffør kørekortet betinget
- Dæktætningsvæske er atter i orden at bruge
- Storebæltsbroens betalingssystem kan aflæse nummerplader
- Vognmandsorganisation vil have vinterførebekæmpelsen tidligere ud
- Natten til søndag skal urene stilles frem
- Spøgelsesbilisten var en rumænsk lastbilchauffør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst