Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet har beslaglagt over et ton hash

Torsdag 8. marts 2018 kl: 14:05
Af: Redaktionen

Efter en stor koordineret europæisk politiaktion med Særlig Efterforskning Vest (SEV) i spidsen er 18 personer blevet anholdt. De sigtes for at være en del af international narkoring, der har smuglet flere tons hash, som blandt andet er endt flere steder i Danmark

Politiet i Danmark, Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien slog onsdag til i en nøje planlagt og koordineret aktion efter flere måneders efterforskning. Ud over udenlandsk politi fik SEV assistance fra Sydøstjyllands-, Nordjyllands- og Østjyllands Politi.


De 18 anholdte fordeler sig med 14 i Danmark, tre i Sverige og en i Holland. 


Under efterforskningen af narkoorganisationen har politiet beslaglagt i alt 1.324 kilo hash og 11 kilo kokain. Heraf blev 510 kilo hash beslaglagt under onsdagens aktion. Derudover er der blevet beslaglagt store pengebeløb.


I forbindelse med indsatsen er der foretaget en lang række ransagninger og undersøgelser i andre lande, der også har ført politiet på sporet af andre narkosager med andre gerningsmænd. I de andre sager er der samlet blevet beslaglagt yderligere 500 kilo hash, 42 liter amfetaminolie, der svarer til ca. 160 kilo amfetamin, 20 kilo kokain, to kilo heroin og 88 kilo amfetamin.


Politiinspektør Brian Olsen, leder af SEV, fremhæver det gode tværgående samarbejde, der også har involveret Eurojust (Den Europæiske Enhed for Retligt Samarbejde ) og NEC (Politiets Nationale Efterforskningscenter).


- Vi har løbende holdt møder rundt i Europa for at koordinere indsatsen, så vi kunne slå til på det rigtige tidspunkt. Det er det gode samarbejde på tværs af kreds- og landegrænser, der gør, at vi har kunnet optrevle så stor en narkoorganisation og få en meget stor mængde narko væk fra gaden, siger Brian Olsen.


Hovedparten af de anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af torsdag.


Om Særlig Efterforskning Vest
Særlig Efterforskning Vest (SEV) er en tværgående enhed, der arbejder med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og på Fyn. SEV er forankret i Østjyllands politikreds.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst