Forsiden
      

Chaufføren håndterer både kran og Trakker ude i marken

Onsdag 7. marts 2018 kl: 07:34
Af: Redaktionen

Chaufføren håndterer både kran og Trakker ude i marken

Virksomheden Bravida med hovedsæde i Brøndby, som blandt andet arbejder med installation af el, vand, ventilation i bygninger, arbejder også med større installationer på et langt højere spændingsniveau. Til de opgaver har virksomheden taget et nyt kraftfuldt køretøj i brug. Det er en firehjulstrukket IVECO Trakker med en 410 hestes motor med kraftudtag, der passer til bilens Palfinger-kran, der kan række over 30 meter op i luften, når der skal arbejdes med el-kabler på højspændingsmaster. Den nye Iveco Trakker er eksempelvis opbygget med kran og en trappe, der gør arbejdet lettere

Chaufføren håndterer både kran og Trakker ude i marken
Manden bag rattet og kranens fjernbetjening er chauffør Jan Thomsen, der har mange års erfaring med transport på mange områder. Han kom til Bravida for nogle år siden og har i dag fast arbejde sammen med den nye IVECO Trakker AT190T41P 4X4, som han har haft stor indflydelse på, hvordan skulle opbygges.


- Jeg har fået den stort set, som jeg ville have den inden for de rammer, der var lagt, siger han, da vi besøger ham og arbejdssjakket et sted i nærheden af Møldrup i Jylland.


Jan Thomsen, der bor på Tåsinge, peger hurtigt på den stige, der er monteret ved den bagmonterede kran.


- Den er jeg særlig glad for, siger han og forklarer, at nogle dage skal han op og ned af bilen rigtigt mange gange. Og så er det godt af have en fast trappe i stedet for en løs stige.


En anden praktisk detalje ved opbygningen er arrangementet med fire store skuffer i venstre side. Her har Jan Thomsen styr på stropper, kæder og andet grej, som han skal bruge under arbejdet. Det kan være opgaver med at løfte kabelhjul op i masterne, når der skal hænges kabler op. Eller tage gamle klokker ned og hjælpe nye på plads - eller håndtere kabeltromler.


Jan Thomsen forklarer, at dagens opgave går ud på at løfte nogle gamle udtjente glasklokker ned og efterfølgende løfte nogle nye og lettere op i den højspændingsmast, som han og det øvrige hold arbejder ved.


Til det brug bruger han et åg, hvor klokkerne kan hænge i. Til den opgave har han ikke brug for at bruge den nye mandskabskurv, som også hører til udstyret på den nye IVECO Trakker, som ved hjælp af de store hjul og firehjulstrækket kan komme ud over markerne.


Som chauffør er Jan Thomsen godt tilfreds med sin nye bil, der har et langt førerhus med plads til en køje, hvor han en gang i mellem i middagspauserne får sig en lur.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst