Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Energistyrelsen godkender salget af Mærsk Olie og Gas A/S

Fredag 2. marts 2018 kl: 08:29
Af: Redaktionen

Energistyrelsen har 28. februar godkendt, at Mærsk Olie og Gas A/S overdrages til franske Total SA. Godkendelsen sker efter en undersøgelse af køberens økonomiske styrke og tekniske formåen samt evne til at drive og udvikle Eneretsbevillingen på olie- og gasudvinding i den danske del af Nordsøen

Energistyrelsen godkender salget af Mærsk Olie og Gas A/S
Tyra Vest platform. (Foto: Mærsk Olie og Gas A/S)
Energistyrelsens godkendelse indeholder flere vilkår, herunder at de økonomiske forpligtelser, der ligger i tilladelserne (eneretsbevillingen, 8/06 område B, og Tyra gasrørledning), bliver understøttet af en moderselskabsgaranti fra Total SA. Der er også fastsat vilkår om, at Energistyrelsen skal orienteres om eventuelle fremtidige ændringer i den samarbejdsaftale, som regulerer samarbejdet i i DUC, der består af Total, Shell, Chevron og Nordsøfonden. Derudover er det et vilkår, at A.P. Møller - Mærsk A/S hæfter subsidiært økonomisk for at fjerne eksisterende anlæg, såfremt det senere skulle vise sig, at Total SA ikke er i stand til at dække udgifterne.


VALK-Regeringen opfordrer samtidig Total til i den kommende tid at indgå i en dialog med Energistyrelsen om en modernisering af eneretsbevillingen, så den på flest mulige punkter overgår til de almindelige vilkår for licenser i Nordsøen.


- Det er glædeligt, at der nu er kommet en ny, stærk aktør ind i Nordsøen, som ser et langsigtet potentiale i udviklingen af området, siger Energistyrelsens direktør Morten Bæk.


- Total har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte Mærsks forpligtelser på dansk område. Jeg ser frem til at lære de nye ejere at kende og at høre om deres fremtidsvisioner for olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen, siger han videre.


A.P. Møller - Mærsk A/S offentliggjorde 21. august sidste år sin beslutningen om at sælge Mærsk Olie og Gas A/S til Total SA for 7,45 milliarder dollar. Ifølge undergrundsloven skal en sådan indirekte overdragelse af en tilladelse til kulbrinteindvinding godkendes af energi-, forsynings- og klimaministeren. Ansvaret for sagsbehandlingen af godkendelsen er delegeret til Energistyrelsen, der blandt andet vurderer køberens tekniske og finansielle kapacitet i forbindelse med godkendelsen af overdragelsen.


Fakta om Total:
  • Total S.A. er en global fransk energikoncern og er verdens fjerdestørste olie- og gasselskab
  • I 2016 havde Total-koncernen en omsætning på ca. 150 milliarder dollar, og koncernen beskæftiger ca. 98.000 personer og har aktiviteter i over 130 lande
  • I 2016 producerede Total i gennemsnit ca. 2,5 millioner tønder olie og gas om dagen på verdensplan





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Danmarkshistoriens største havvindsudbud er sat i gang
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst