Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Undenrigstrafikken løftede passagertallet

Fredag 9. februar 2018 kl: 14:39
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Airport i Tirstrup på Djursland oplevede i januar en vækst på 9,6 procent i forhold til januar sidste år. Udviklingen er specielt drevet af en kraftig vækst på udenrigstrafikken på grund af nye ruter

Udenrigstrafikken i årets første måned er steget med 34,7 procent, hvilket opvejer tilbagegang på indenrigsruter og chartertrafik, så der samlet er tale om en fremgang i trafikken på 9,6 procent sammenlignet med januar 2017. 


- Resultatet er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2018. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget betragteligt, ikke mindst når SAS fra foråret åbner nye ruter til Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg. 

Den kraftige forøgelse af antallet af udenrigspassagerer er et resultat af vækst på antallet af ruter fra lufthavnen, herunder Ryanair’s nye rute til Gdansk. Ligeledes har det haft positiv betydning, at der er etableret flere afgange på Ryanair’s rute til London. Dertil kommer den nye Prag-rute med Czech Airlines. Denne rute har imidlertid kun fløjet i den første uge af januar på grund af en planmæssig pause, hvilket giver grund til øget positivitet omkring de fremtidige passagertal.


På indenrigstrafikken kan Aarhus Airport konstatere en nedgang på 2,9 procent i sammenligning med januar 2017. Denne udvikling følger en generel tendens omkring indenrigsflyvning i Danmark, men Aarhus Airport forventer at se kurven gå opad, når SAS i april øger frekvensen med yderligere to daglige afgange mellem Aarhus og København. Dermed vil der fremover være 10 daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer. 

Chartertrafikken fra Aarhus Airport er i januar 2018 faldet med 6,5 procent sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden.


Trafik2017/12018/1Ændring i procentRutetrafik indenrigs14.19113.782-2,9 %Rutetrafik udenrigs8.66211.67134,7 %Chartertrafik3.0412.848-6,3 %Anden trafik13822160,1 %Total26.03228.5229,6 %
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Dansk Erhverv bakker op om vækstteam for logistik og handel
- Nyt vækstteam skal sætte fokus på vækst i handels- og logistikerhvervene
- Metaltræthed er en sandsynlig årsag til motorhavari på amerikansk fly
- Flyselskab på en stor ø køber sig ind i andet ø-selskab
- Speditonsvirksomhed skifter ud i toppen
- Femern-forbindelse vil styrke Københavns Lufthavns konkurrencekraft
- Norsk flyselskab har fløjet med fire millioner passagerer mellem Aalborg og København
- - Interessen illustrerer bæredygtighed og potentiale i forretningen
- Ejeren af British Airways vil købe norsk flyselskab
- SAS bestiller 50 nye fly
- Minister vil have hjælp til at forbedre arbejdsmiljøregler
- Fart på de spanske ruter i påsken

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst