Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Roskilde siger ja til el-busser

Fredag 9. februar 2018 kl: 11:40
Af: Redaktionen

Roskilde Kommune har som den første kommune i Danmark valgt at betjene de mest benyttede kommunale buslinier med elbusser. 28. februar bestemmer Roskilde Byråd om eldriften også skal omfatte yderligere syv linier, så alle bybusser i Roskilde vil være støjsvage og miljøvenlige el-busser fra foråret 2019

Baggrunden for at indsætte el-busser på de travle bybus-linier 201A og 202A i Roskilde fra fra foråret 2019 er et ønske om at mindske støj og luftforurening i Roskilde by.


Ved at indsætte el-busser reduceres CO2-udledningen, støjgenerne bliver mærkbart lavere, og der sendes hverken NOx eller partikler ud lokalt. Med beslutningen om at skifte til el, kommer Roskilde Kommune i forreste række i den grønne omstilling af den kollektiv transport. 


Roskilde Byråd mangler endnu at beslutte, om el-driften også skal omfatte de andre bylinier - linie 203, 204, 205, 206, 208, 209 og 212. Det sker på byrådsmødet 28. februar i år. 


Trafikselskabet Movia oplyser, at man forventer at tildele kørslen med elbusser i Roskilde til Umove Øst, som er den private busoperatør, der har vundet el-buskørslen i Roskilde. 


- Jeg er meget stolt af, at Roskilde har lagt sig i spidsen med grøn omstilling af kollektiv transport. Vi får mindre støj i byen, og passagerne vil opleve en meget behagelig rejse i busserne. Samtidig er det et vigtigt skridt i vores klimastrategi, at vi kan køre med busser, der hverken forurener med NOx eller partikler lokalt, siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S) er meget tilfreds med, at Roskilde kører helt i front i forhold til grøn omstilling af kollektiv transport. 


Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, er tilfreds med, at Movias udbud hjælper til at få el ind i større skala i den kollektive transport. 


Movia har sammen med kommunerne og regionerne sat et fælles mål om, at busdriften skal være fossilfri i 2030.


- Vi oplever et stigende ønske fra kommuner og regioner om miljø- og klimavenlige busser. El er en ny teknologi i forhold til busserne, som vi ikke har prøvet i stordrift i Danmark endnu. Det har været et udviklingsprojekt for alle parter at gennemføre udbuddet. Og vi er meget tilfredse med, at vi på den måde har kunnet bistå Roskilde Kommune med at gå i front med omstillingen til elbusser og en grønnere kollektiv transport, siger Dorthe Nøhr Pedersen, der glæder sig over det gode og tætte samarbejde med Roskilde Kommune i forbindelse med udbuddet. 


Movia oplyser, at den private busoperatør, Umove Øst, kommer til at stå for driften af de nye elbusser, der vil blive opladt på operatørens garageanlæg. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst