Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FORHANDLINGSSEKRETÆR I 3F:

Alle skal med på vognen

Onsdag 7. februar 2018 kl: 11:45
Af: Redaktionen

Forhandlingssekretær, Kim Poder i 3F´s Transportgruppe og formand for TUR, er positiv overfor initiativet fra ATL om at garanterer chaufførelever en praktikplads. Kim Poder appellerer til, at branchen løfter i flok

- Det er et stærkt signal at sende til de unge, som gerne vil have en faglært uddannelse. Her er en uddannelse, som der helt sikkert er brug for i fremtiden. Det ville også være rigtigt godt, om det fremadrettet vil være et bredt udsnit af ATL´s medlemsvirksomheder, der vil være med til at løfte opgaven med uddanne chauffører, siger Kim Poder, der endvidere lægger vægt på, at ATL som en af få betingelser for garantien, at lærlingen skal være villig til at flytte for at få job


- Det vil fungere bedst, hvis de unge geografisk har mange valgmuligheder, så de ikke er nødsaget til at rykke deres tilværelse op med roden for at få praktikplads i den anden ende af landet, siger Kim Poder og fortsætter:


- Bopæl er en barriere, men omvendt skal lærlingen også være parat til at satse lidt selv. Derfor vil praktikpladsgarantien blive meget mere nærværende, hvis både små lokale, mellemstore og store virksomheder går aktivt ind i praktikpladsgarantien.


Kim Poder fremhæver, at en anden grund til, at det brede udsnit af virksomheder skal være med, er den simple, at transporterhvervet har et fælles ansvar for at oplære fremtidens arbejdskraft. 


- Det går ikke med blot at hugge den faglærte chauffør fra praktikpladsen ved at tilbyde en ny Scania og muligheden for at arbejde så mange timer, man orker. Vi har brug for et positivt signal til lærlingene og de kommende transportarbejdere om, at vi gerne vil have jer. Også selv om det koster lidt i starten. Det vil betale sig for hele branchen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst