Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
POLITISK BESLUTNING OM KØB AF NYE EL-TOG:

Enhedslisten er betænkelig ved vedligeholdelsesudbud

Fredag 2. februar 2018 kl: 11:14
Af: Redaktionen

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten vil sende indkøb og vedligehold af tog i udbud for mellem 17 og 22 millirder kroner inklusiv udgifter til vedligeholdelse og opførelse af værkstedsfaciliteter. Enhedslisten anerkender, at det er en god idé at lade togproducenten være medansvarlig for vedligeholdelsen af togene, men mener, at man svækker DSB ved helt at overlade opgaven til private

- Det stiller vores fælles togselskab meget svagt i fremtidige udbud, påpeger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.


- Dette er blot seneste eksempel på politikernes iver efter at amputere vores fælles togselskab. Det er selvfølgelig positivt, at producenten af de nye tog holdes ansvarlig for, at togene virker. Men med denne model tager man fuldstændig arbejdet med vedligehold ud af hænderne på de mange dygtige DSB-ansatte og fjerner kompetencen fra selskabet, siger Henning Hyllested, som  mener, at DSB kommer til at stå meget svagt tilbage efter denne manøvre. 

- Det kan blive meget dyrt, hvis et privat selskab på den måde står med alle kort på hånden, når kontrakten en dag skal genforhandles, og DSB er blevet klædt af til skinnerne, siger Henning Hyllested og fortsætter:

- Vi har set utallige eksempler på, at det går galt, når man tager opgaverne ud af hænderne på det offentlige. Det bliver kun dyrere, når alt vedligeholdelse skal foregå på kontrakt med et privat selskab, som kan udskrive regninger, hver eneste gang en fejl skal udbedres.


Ifølge Henning Hyllested er det er bekymrende, når en kreds af politikere på Christiansborg uden særlig viden om togdrift tager beslutninger hen over hovedet på DSB og stik imod anbefalingerne. 


- Det ville klæde politikerne at anerkende, at DSB, som kører toge hver eneste dag, har mere forstand på togdrift end os, der sidder inde bag murene i Folketinget. Hvis dette viser sig at gå galt, må alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten stå tilbage med meget røde ører, siger han.

 



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst