Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Entreprenør går i gang med den anden ende

Torsdag 1. februar 2018 kl: 12:17
Share  


Af: Redaktionen

Arbejdet med udbygning af Motorvej E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S gik i gang for nogle uger siden. Nu er Vejdirektoratets entreprenør klar til at sætte arbejdet i gang i den sydlige ende af strækningen tættest på Skanderborg

Udbygningen af E45 på den nævnte strækning har indtil videre kun påvirket trafikken i sydgående retning. Men når arbejdet i den sydlige del af strækningen går i gang på lørdag, vil trafikken også være påvirket i de nordgående spor.  


I første omgang handler det om etablering af byggepladsen frem til udgangen af uge 6. Der arbejdes først i sydgående retning i tre-fire døgn og derefter tilsvarende i nordgående retning.   Arbejdet betyder, at der på de mindre trafiktunge tidspunkter kun er ét farbart spor i den berørte retning. Der arbejdes fra lørdag klokken 15.00 til søndag klokken 10.00 - og herefter kun i tidsrummet 19.00 til 06.00 de resterende dage. 


- Entreprenøren er kommet godt fra start længst mod nord ved Motorvejskryds Aarhus S og er allerede nu klar til at gå i gang længst mod syd. Fra starten af februar vil der bliver arbejdet i begge retninger af motorvejen, siger Robin Højen Madsen, der er projektleder i Vejdirektoratet.


Trafikale konsekvenserTrafikken flyttes mod højre, så trafikanterne fremadrettet kommer til at køre i nødsporet og det inderste spor. Køresporet bliver smallere, og hastigheden sættes til 80 km/t. Ydersporene spor inddrages til arbejdsområde.     


- Så trafikanterne skal forberede sig på et nyt vejforløb og forlænget rejsetid på strækningen. Dog holder vi fortsat cirka fire kilometer fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. På den måde giver vi trafikanterne et ”pusterum” i vejarbejdet og får skabt luft i trafikken igen, siger Robin Højen Madsen.  


E45 er ”rygraden” i den jyske nord-syd transportkorridor, og mange trafikanter oplever trængselsproblemer i myldretiden. Strækningen risikerer i stigende grad at blive en trafikal flaskehals, da trafikken på de danske motorveje stiger. Derfor skal strækningen udbygges fra fire til seks spor.   

  
Fakta: 
  • I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent. Stigningen er hovedsageligt sket på motorvejeneDe nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S
  • Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten. 
  • Motorvej E45 mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Vejdirektoratets entreprenør vil arbejde i midterrabatten og meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet   Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Europa skal blive bedre til at genanvende affald
- Volvo tog april foran Scania
- Svenske lastbiler tegner sig for over halvdelen af de nye
- Bestanden af lastbiler er oppe på 42.873
- Den nye verdenshandel er sat på programmet
- Vognmand i Hedehusene har fået 460 nye hestekræfter
- Her er den nye vejledning om særtransporter
- Virksomhed i Lemvig har fået en ny tip-kærre
- Volvo Trucks leverer tre-akslet til Taxi Truck
- Ny vejledning om særtransporter løser ikke alle problemer
- Transportkoncern investerer i 240 veksellad
- Tysk logistik-virksomhed køber op i Sydamerika

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst