Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet indstiller efterforskning af muligt brud på tavshedspligt

Tirsdag 16. januar 2018 kl: 14:01
Share  


Af: Redaktionen

Sydøstjyllands Politi har standset efterforskningen i en sag om et muligt brud på tavshedspligten i forbindelse med sagen om muligt misbrug af offentlige midler på Vejle Havn

Sydøstjyllands Politi har som en del af en større sag om muligt misbrug af offentlige midler på Vejle Havn efterforsket en sag om brud på tavshedspligten, hvor en eller flere personer angiveligt skulle have videregivet en hemmeligstemplet medarbejderrapport om det eventuelle misbrug til DR P4 Trekanten. Sydøstjyllands Politi vurderer, at der ikke vil kunne rejses sigtelse i sagen og har derfor indstillet efterforskningen.


Sydøstjyllands Politi har under efterforskningen ikke fundet tekniske beviser eller andet, der kan pege i retning af at identificere en gerningsmand, som kan have videregivet den interne rapport. Desuden vurderer Sydøstjyllands Politi, at yderligere efterforskning ikke kan forventes at frembringe tilstrækkelige beviser til at danne grundlag for at rejse en sigtelse i sagen.


Sydøstjyllands Politi modtog 9. oktober 2015 en anmeldelse fra Vejle Kommune vedrørende Vejle Havn. Sagen blev anmeldt af Vejle Kommune på baggrund af en revisionsrapport fra PriceWaterhouseCoopers (PwC). Anmeldelsen vedrørte spørgsmålet om, hvorvidt en personkreds med tilknytning til Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold i forbindelse med administrationen af havnens økonomi i forhold til afholdte udgifter til gaver, rejser og andet.


På den baggrund indledte Sydøstjyllands Politi efterforskning i sagen med henblik på at afdække, om et antal personer med tilknytning til ledelse og administration af Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold.


Efter en længerevarende efterforskning rejste Sydøstjyllands Politi tiltale mod en tidligere havnechef i Vejle Havn. Tiltalen omhandlede 16 forhold til en samlet værdi af ca. 21.500 kroner. I sagen blev der samtidig undersøgt en lang række andre forhold, hvor der imidlertid ikke blev fundet grundlag for at rejse tiltale.


En sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havnblev 4. april 2017 opgivet og i forbindelse med tiltalen mod den tidligere havnechef blev sigtelsen samtidigt opgivet i forhold til to ansatte på havnen. De har været sigtet for overtrædelse af straffelovens § 278, stk. 1, nr. 1 underslæb, subsidiært § 280, nr. 1 mandatsvig og grov skattesvig. Begrundelsen for afgørelserne var, at der ikke var forventning om, at de sigtede ikke ville blive fundet skyldige under en straffesag i retten.


Tilbage i sagskomplekset var en anmeldelse til Sydøstjyllands Politi om brud på tavshedspligten, hvor efterforskningen nu er standset. Det betyder, at der ikke rejses yderligere sigtelser i sagen.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Litauisk chauffør kørte med en promille på omkring 1,6
- Medbringertruck’en er med som medhjælpere
- Murer i Nørre Snede har fået en lastbil med kran
- Trækkeren trækker efterladenskaber efter sig
- Tysk koncern har fået ny leder i Sverige
- Lastbilchauffør skiftede vognbane og ramte personbil
- Flådestyring bliver mobil på en ny måde
- Transportvirksomhed i Herning har fået en trailerløsning
- Nyt batterisystem øger komforten og giver mere pålidelig start
- Førerhuset har en maget lav indstigning
- Vognmænd holder deres dag hos MAN-forhandler
- 
Er der gået George Constanza i logistikken?

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst