Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Banedanmark skal ombygge spor og bygge nye broer

Torsdag 11. januar 2018 kl: 14:12
Share  


Af: Redaktionen

Den 45 kilometer lange jernbane mellem Langå og Hobro er slidt ned. Derfor gennemfører Banedanmark i år en stor renovering, hvor også stationerne i Randers og Hobro samt to store broer i Randers skal ombygges

Opgaven lyder på, at udskifte 77 kilometer skinner, nedlægge 30 sporskifter, og udskifte hele ballasten af skærver  langs hele strækningen. Der til kommer en række øvrige arbejder i og omkring sporene.


- Vi er allerede godt i gang med forberedelserne, og først på foråret etablerer vi byggepladserne langs strækningen og går i gang med de første arbejder. Når det nye spor er klar, vil passagererne opleve færre fejl, og togene får også lettere ved at holde køreplanen. Det bliver også både lettere og billigere at vedligeholde banen, siger Ole Baungaard Jakobsen, der er byggeleder på sporombygningsprojektet.

 
Randers Station får nye perronspor, ombygget perronerne og et nyt overhalingsspor, mens Hobro Station får nye sporskifter og spor, ligesom ø-perronen på stationen skal renoveres.


Ombygning af broer
Banedanmark er også ved at gøre klar til den kommende elektrificering af jernbanen mellem Aarhus og Lindholm. Det betyder, at en del broer bliver bygget om, så der kommer plads til kørestrømsanlægget.
 

Det omfatter blandt andet, at to større broer i Randers skal ombygges i år, og en række andre broer på strækningen bliver ombygget eller udskiftet i de kommende år. Når banen om få år er klar til el-tog, giver det mulighed for kortere rejsetid og mere stabil drift, ligesom togrejsen bliver mere miljørigtig.
 

Sporprojektet og broombygningen ligger samtidig for at genere togtrafikken så lidt som muligt, men de mange arbejder betyder, at togdriften omkring Randers i perioder vil være ændret - og at den i otte uger vil være helt indstillet.
 

Ombygningen af de to centrale broer på Viborgvej og Parkboulevarden i Randers vil også have indflydelse på vejtrafikken - især på Viborgvej - ligesom der vil kunne opleves støjende aktiviteter i forbindelse med udførelsen af broarbejderne. 

 
Åbent hus
For at fortælle om projekterne holder Banedanmark åbent hus 22. januar, hvor projektledere og fagfolk vil være klar til at svare på spørgsmål om både sporombygningen mellem Langå og Hobro og broarbejderne på Viborgvej og Parkboulevarden.

 
Mødet foregår mandag 22. januar klokken 15-18 hos Randers FC på Viborgvej i Randers.


- Vi glæder os meget til at fortælle om projekterne, for vi ved godt, at vores arbejde både vil kunne høres og ses i bybilledet i 2018. Vi er allerede i tæt dialog med kommunen og de naboer, der for alvor bliver berørt af vores arbejder, for vi kommer til at trække på både deres og passagerernes tålmodighed, siger Martin Bøgh Friis, der er projektleder på ombygningen af broerne i Randers.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Strategiske analyse af en fast HH-forbindelse bliver sat i gang
- Lokalbanerne har fået overenskomsten på plads
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- Minibus blev ramt af et tog ved Varde
- EU åbner ny ansøgningsrunde om midler til transportinfrastruktur
- Femern Bælt-forbindelsen forlænger de betingede kontrakter med et år
- Transportudvalg så på tog og transportløsninger
- Togtrafikken mellem vest- og øst er kørt frem
- Lavere takster præger Storebæltsforbindelsens resultat
- Hirtshals Havn deltager i nyt havnenetværk
- Godstog kørte af sporet
- Samarbejde skal skabe mere miljøvenlig transport mellem Tyrkiet og Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst