Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kammeradvokaten har gennemgået udbud af den nye ny Storstrømsbro

Onsdag 10. januar 2018 kl: 21:06
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag præsenterede ammeradvokaten sin redegørelse om udbuddet af Storstrømsbroen for forligskredsen - Regeringspartierne Venstre, Liberal Alliance og Konservative sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale og SF. Kammeradvokaten konkluderer, at udbudsreglerne er fulgt, og at der ikke er grundlag for at udelukke vinderen af udbuddet på trods af de verserende italienske retssager og aktuelle økonomiske udfordringer hos det ene af de tre selskaber i konsortiet

Partierne bag forliget om at bygge den nye bro over Storstrømmen mellem Sjælland og Falster bakker op om, at Vejdirektoratet vil undersøge situationen nærmere, inden der træffes endelig beslutning om det videre forløb. 


Kammeradvokaten fastslår i sin redegørelse, at det italienske konsortiet ikke udbudsretligt kan udelukkes på det foreliggende grundlag vedrørende straffesagerne i Venedig mod tidligere medarbejdere hos to af entreprenørerne og aktuelle økonomiske udfordringer hos den ene entreprenør. Det betyder blandt andet, at Vejdirektoratet ikke udbudsretligt har mulighed for at tildele kontrakten til en af de andre tilbudsgivere. 


I stedet vil Vejdirektoratet indsætte en særlig klausul i kontrakten med henblik på at håndtere eventuelle italienske strafferetlige domme med videre, der måtte blive afsagt i løbet af kontraktperioden. 


For nyligt har en af entreprenørerne - Condotte - oplyst, at de har økonomiske udfordringer og er i gang med en rekonstruktionsproces. 


Derfor beder Vejdirektoratet nu det italienske konsortiet om at redegøre for, hvordan de kan løfte kontrakten, også i en situation, hvor den ene entreprenør ikke kan levere sin planlagte del af entreprisen. Dette skal ske, inden der tages beslutning om at underskrive kontrakterne.


- Der er sat klare retningslinjer op for, hvordan et udbud af en offentlig anlægsopgave skal finde sted. Disse retningslinjer er nedfældet i udbudsreglerne, som Kammeradvokaten i dag har bekræftet, at Vejdirektoratet har fulgt, siger tranport -, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).


Vejdirektoratet afventer nu den nye redegørelse fra entreprenørkonsortiet, hvorefter der tages stilling til det videre forløb. 


- Vi skal være sikre på, at det hele kører efter bogen, og at broen kan blive bygget til tiden og inden for budgettet, siger Ole Birk Olesen og fortsætter:


- Der er tale om et meget stort og vigtigt anlægsprojekt. Alene anlægskontrakten har en værdi på mere end 2 milliarder kroner. Og en eventuel annullation af udbuddet vil betyde, at projektet bliver omkring 15 måneder forsinket og højst sandsynligt også vil kræve en større projektbevilling. Derfor skal vi tænke os meget godt om.


Vejdirektoratet forventer, at den nye redegørelse vil foreligge inden for et par uger, hvorefter forligskredsen vil drøfte sagen igen. 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Strategiske analyse af en fast HH-forbindelse bliver sat i gang
- Lokalbanerne har fået overenskomsten på plads
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- Minibus blev ramt af et tog ved Varde
- EU åbner ny ansøgningsrunde om midler til transportinfrastruktur
- Femern Bælt-forbindelsen forlænger de betingede kontrakter med et år
- Transportudvalg så på tog og transportløsninger
- Togtrafikken mellem vest- og øst er kørt frem
- Lavere takster præger Storebæltsforbindelsens resultat
- Hirtshals Havn deltager i nyt havnenetværk
- Godstog kørte af sporet
- Samarbejde skal skabe mere miljøvenlig transport mellem Tyrkiet og Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst