Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danske havne får besøg af rekord mange krydstogtgæster

Onsdag 10. januar 2018 kl: 10:17
Share  


Af: Redaktionen

I løbet af 2018 vil der komme så mange krydstogtgæster til danske havne, at antallet vil sætte ny rekord. Det vurderer netværket CruiseCopenhagen, der er forankret hos Wonderful Copenhagen, som samler havne, turistorganisationer, attraktioner, hoteller, bureauer og transportfirmaer med mere på tværs af landet

Antallet ventes at nå op over 1,1 million gæster, der ankommer til danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Aarhus vil nå næsten 100.000 gæster, og Skagen mere end fordobler antallet af krydstogtgæster i 2018. 


I Hundested, der først har etableret sig som krydstogtdestination inden for de seneste år, får man besøg af fire skibe og flere gæster end nogensinde før. 


Også på Bornholm, i Kalundborg og Helsingør er der udsigt til flere krydstogtgæster, som vil skabe omsætning og beskæftigelse i det nye år.


København er stadig landets største krydstogtdestination og ventes at sætte ny rekord i år. Men der er en tydelig tendens til, at havnebyerne rundt i landet, som også satser på krydstogtturisme, får flere og flere gæster. 


Ifølge CruiseCopenhagen vil havne uden for København nå næsten en kvart million gæster.


- Danmark går ind i sit bedste år for krydstogtturisme nogensinde. Og det er ikke kun København, der fortsætter vækstkurven op ad. Det nye år understreger for alvor, at hele landet er kommet med og har hul igennem på det internationale marked. Med vores mange havnebyer med individuelle udbud af oplevelser, har Danmark et stort potentiale for krydstogt, og det profilerer vi strategisk over for rederier og rejsebureauer verden over, siger Claus Bødker, der er krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket CruiseCopenhagen, der samler den danske krydstogtbranche, er forankret.


Flere gæster og længere sæson i København
København er ikke kun Danmarks største krydstogtdestination. Den danske hovedstad er også Nordeuropas vigtigste destination for krydstogtturisme. I år kan København se frem til at tage i mod 875.000 krydstogtgæster, hvilket vil være det højeste antal nogensinde. Det er ikke kun antallet af gæster, der udvikler sig i København. Det samme gør også længden på sæsonen. I takt med at hovedstaden de seneste år har oplevet vækst i krydstogtturismen, er sæsonen blevet længere og længere. I 2018 vil sæsonen fra forårets første krydstogtskib lægger til i København til efterårets sidste stævner ud i Øresund vare 215 dage. For tre år siden varede sæsonen 173 dage. 


Ud over de 215 dage fra marts til oktober kommer yderligt dage med trafik, når julesæsonen i 2018 trækker syv skibe til København i december med det højeste antal julekrydstogtgæster nogensinde.


- Det er virkelig positivt, at sæsonen bliver længere og længere, så vi kan brede antallet af besøg ud over en længere periode og dermed også skabe forretning uden for de traditionelt populære sommermåneder, siger Claus Bødker.


Fremgangen i dansk krydstogtturisme mærkes også på interessen hos aktørerne i branchen for at være en del af en fælles, koordineret indsats for at sælge det danske krydstogtprodukt til rederier og rejseagenter rundt i verden. Hos netværket CruiseCopenhagen er der i løbet af det seneste år kommet 20 procent flere medlemmer.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Odense Letbane skriver driftskontrakt med Keolis Danmark
- Hurtigbus-rute sætter ekstra busser ind
- Færgerederier er tilfredse med dom over statsstøtten til Femern-forbindelsen
- EU-Domstolen har giver rederier ret i klage over støtte til Femern-forbindelsen
- SMS’er under kørsel kan give klip i kørekortet
- Vejdirektoratet tester smallere vognbaner
- Toldkontrol fandt skunk i international bus
- Rådhuspladsen i København får nye træer
- Fjernbusselskab sætter ekstra busser ind op til jul
- Kinesisk busproducent leverer de første franskbyggede busser
- Busbestanden svinder ind
- 59 lette hollandske busser skal køre i Sveriges hovedstad

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst