Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Den norske stat vil sælge ud af sine aktier i dansk fragtorganisation

Onsdag 6. december 2017 kl: 14:49
Share  


Af: Jesper Christensen

Siden 2013 har den norske stat via Posten Norge været aktionær i Danske Fragtmænd. Direktør i Danske Fragtmænd, Jørn P. Skov, oplyser til transportnyhederne.dk, at Posten Norge over en periode vil sælge sine aktier i Danske Fragtmænd. Baggrunden er, at den norske post-koncern har skiftet strategi fra at have fokus på at udvikle et europæisk stykgodsnetværk for større forsendelser til at have fokus på pakkedistribution

Grunden til, at vi her på transportnyhederne.dk har spurgt Danske Fragtmænd om deres tilhørsforhold til Posten Norge, var Danske Fragtmænds fulde opbakning til transportorganisationen ITD’s henvendelse til EU-Kommissionen om statstøtten til PostNord. For hvordan lyder argumenterne fra en fragtvirksomhed, hvor en stor aktionær er den norske stat, som med Posten Norge er i direkte konkurence med PostNord, der har den danske og svenske stat som aktionærer.


Vi spurgte Jørn P. Skov om:
  • hvor stor indflydelse Posten Norge har på Danske Fragtmænd, hvor det statsejede Posten Norge står til at eje mellem 34 procent af aktierne?
  • hvordan situationen er med hensyn Posten Norges yderligere opkøb af aktier i Danske Fragtmænd?
  • hvilke fordele har Danske fragtmænds kunder ved, at Posten Norge er medejer af Danske Fragtmænd? 

Jørn P. Skov tog det sidste spørgsmål først og svarede klart, at Danske Fragtmænds kunder ikke har nogen fordel af, at Posten Norge er medejer af Danske Fragtmænd.


- Posten Norge er ved at afhænde sine aktier i Danske Fragtmænd, siger Jørn P. Skov og forklarer, at Posten Norge har skifte strategi siden 2013, hvor den norske virksomhed købte aktieposten i Danske Fragtmænd.


Ifølge Jørn P. Skov er der indgået en aftale om, hvordan Posten Norge kommer af med sine aktier til de øvrige aktionærer i den danske fragtkoncern. Det vil tage noget tid, da der er tale om en ret stor aktiepost til en tilsvarende stor værdi.


- Posten Norge købte sig ind i Danske Fragtmænd i 2013, fordi de ville lave en international stykgodsvirksomhed, som vi skulle være den danske del af, siger Jørn P. Skov til transportnyhederne.dk.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet åbner for eskorter af langsomtkørende køretøjer over Lillebæltsbroen
- Vognmænd forventer stigende omsætning
- Særtransporterne er ikke afmærket godt nok
- Transportbranchedirektør spørger til 11 kg
- Vejdirektoratet slukker lyset på udvalgte motorvejstavler
- Kranen er fjernstyret fra overfladen
- Opbygger er klar til at montere nye kraner med tandstangsdrejning
- Fagforening fik 16 millioner kroner hjem i arbejdsskadesager
- Faglige sager udløste betaling på godt to millioner kroner
- MAN’s filial i Aalborg har fået ny driftsleder
- Transportvirksomhed køber 19 nye tankvogne
- Trailerudlejer sætter kræfter ind på digital udvikling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst