Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Letbanetogene i Aarhus har kørt tæt på 100.000 kilometer - uden passagerer

Tirsdag 5. december 2017 kl: 11:23
Share  


Af: Redaktionen

Fredag 8. december afgør Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, om Aarhus Letbane får lov at køre med passagerer i løbet af uge 50. Den uvildige assessor har udarbejdet en revideret sikkerhedsvurderingsrapport for de tekniske regler, som er blevet afsendt til Trafikstyrelsen tirsdag 28. november. Det er aftalt, at hvis Trafikstyrelsen ved gennemgangen af det fremsendte materiale ser en ’showstopper’, vil Aarhus Letbane omgående blive kontaktet

Assessor har anført otte anmærkninger i sin sikkerhedsvurderingsrapporten. Tirsdag december fremsender Aarhus Letbane en mail til Trafikstyrelsen med en beskrivelse af, hvordan de otte anmærkninger håndteres.


Der er aftalt møde med styrelsen fredag 8. december, hvor Aarhus Letbane og assessor deltager. Med baggrund i Aarhus Letbanes opdaterede tekniske normer og assessors sikkerhedsvurderingsrapport vil Trafikstyrelsen vurdere, om Letbanen har foretaget de nødvendige tilpasninger, om assessor har håndteret assesseringen tilfredsstillende samt om oplægget til håndteringen af de otte anmærkninger kan accepteres.


Hvis Trafikstyrelsen kan acceptere grundlaget, at folkene hos Aarhus Letbane forstået det sådan, at letbanen kan komme ud at køre med passagerer i løbet af uge 50.


I perioden fra 17. juli og frem til søndag 3. december har Letbaneførerne kørt ca. 8.578 timer i letbanetogene og samlet tilbagelagt ca. 97.340 km, mens fjernstyringscentralen har trafikledet letbanen i mere over 2.450 timer.


Aarhus Letbane har kørt prøvedrift efter køreplanen i 21 uger. Der har været ét uheld uden personskade. Sammenligner man med andre letbaner, svarer uheldsfrekvensen nogenlunde til dem, der kendes fra andre letbaner efter flere års drift (for eksempel i Bergen). Det betegner Aarhus Letbane som særdeles tilfredsstillende.


Indtil godkendelserne foreligger, fortsætter Aarhus Letbane med at køre efter køreplanen, dog uden passagerer. I uge 48 har der i myldretiden været kørt med seks afgange i timen. Den højeste frekvens ved fuld drift er planlagt til otte afgange i timen.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Svensk busproducent skal levere 700 bybusser til Colombia
- Lønudviklingen aftager en smule
- Konkursramt busselskabs ruter har været i udbud
- Skinnerne til Nordhavn er lagt
- Byggeriet af Sydhavnsmetroen er gået i gang
- Polske gas-busser skal køre i Paris
- Buschauffør ramte cyklist i højresving
- Busvognmand i Hvidovre køber el-busser i Kina
- Bekendtgørelse vil ændre reglerne for kompensation til fjernbusoperatører
- Letbaneoperatør har haft besøg af Trafikstyrelsen
- Dansk Jernbaneforbund og DSB har genoptaget forhandlingerne
- DSB forenkler organisationen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst