Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Efteruddannelsen for bus- og godschauffører bliver mere fleksibel

Mandag 4. december 2017 kl: 09:58
Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse om kvalifikationskrav til førere af busser og lastbiler. Den nye bekendtgørelse imødekommer branchens ønske om mere fleksibilitet i efteruddannelsen for bus- og godschauffører

Efteruddannelsen for gods- og buschauffører, der varer fem dage, har indtil videre haft tre dage med en række obligatoriske fag og to dage med valg imellem en række forskellige kurser.


Med den nye bekendtgørelse vil efteruddannelsen fremover bestå af et obligatorisk modul på to dage med ajourføringer inden for blandt andet færdselsregler, køre- og hviletid, trafiksikkerhed og førstehjælp, et brancherettet modul på to dage, samt et valgfrit modul på én dag.


Da nogle uddannelsessteder allerede har planlagt undervisningen i 1. halvår 2018, har uddannelsesstederne mulighed for at udbyde efteruddannelse i den nugældende form indtil udgangen af juni 2018.


Med den nye bekendtgørelse bliver der indført krav om, at buschauffører der udfører rutekørsel fra 1. marts 2018 skal medbringe dokumentation for at have gennemført en handicapbevidstgørende uddannelse, når de er ude at køre i deres busser. Baggrunden er, at der i buspassagerrettighedsforordningen er krav om en sådan uddannelse.


Derudover bliver gyldigheden af det midlertidige chaufføruddannelsesbevis ændret fra 14 dage til en måned, så det sikres, at chauffører modtager det endelige chaufføruddannelsesbevis inden udløbet af det midlertidige bevis.


Bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2018.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst