Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Piratangreb hæmmer væksten i Vestafrika

Onsdag 29. november 2017 kl: 11:25
Share  


Af: Redaktionen

Danmark spiller en vigtig rolle i bekæmpelse af piratangreb i Vestafrika, for at sikre den maritime sikkerhed og dermed væksten i landene, der er afhængig af søtransporten. 10 procent af den samlede danske eksport er til Afrika. Danske rederivirksomheder er derfor afhængige af sikre søveje i og omkring Ghana

Truslen fra pirater risikerer at overskygge den positive vækst som vestafrikanske økonomier som Ghana har oplevet i 2017, og som forventes at fortsætte i 2018. Piratangreb udgør fortsat et stort problem for landene omkring Guineabugten.


Alene i 2017 har man oplevet 20 angreb på skibe fra pirater i området, viser e


En opgørelse fra International Maritime Bureau (IMB) viser, at der i 2017 har været 20 piratangreb på skibe i området. I den forbindelse er det vigtigt, at de vestafrikanske lande har kapacitet til at beskytte deres farvande, herunder deres offshore olieinstallationer, hvilket vil være tilfældet for for eksempel Ghana.


- Guineabugten er en økonomisk livsnerve for de vest- og centralafrikanske lande. Derfor er det vigtigt, at vi får forbedret sikkerheden i bugten. Det er i høj grad også i vores egen interesse, fordi en stor del af Vestafrikas handel transporteres på danske skibe. Bekæmpelse af pirateri, økonomisk udvikling og danske interesser er tæt forbundne, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og fortsætter:


- Derfor har Danmark et bredt engagement, hvor vi støtter styrkelse af den regionale maritime sikkerhedsstruktur, blandt andet i Ghana, uddanner lokale marineenheder i håndtering af pirater og har udsendt en maritim militær rådgiver til regionen.


Hos Dampskibsselskabet Norden er man også opmærksom på udfordringerne i Vestafrika. 


- Inden for den maritime sikkerhed er Ghana et af de førende lande i Vestafrika. Vi oplever Ghana som et af de mere proaktive lande, blandt andet da de modtog fire nybyggede patruljeskibe i 2011. Vi håber derfor, at Ghana kan fortsætte den positive udvikling og fortsat være et forbillede for regionen, siger Flemming Dahl Jensen, Company Security Officer i Dampskibsselskabet Norden.


Sikkerheden til søs er afgørende for væksten i landet, og derfor mener Danske Rederier, at det er afgørende, at man retter politisk opmærksomhed på problemet og fortsætter indsatsen for at forbedre forholdene.


- Det er vigtigt, at der bliver opbygget tilstrækkelig kapaciteter til at bekæmpe pirateri og anden maritim kriminalitet. Danmark har som en stor søfartsnation påtaget sig en vigtig opgave med at hjælpe med blandt andet kapacitetsopbygning, træning og uddannelse. Den indsats, håber vi, kommer til at fortsætte fremover, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Danske rederivirksomheder omsætter for 740 millioner kroner om året i Ghana, og der er potentiale for yderligere vækst i landet. Danske Rederier deltog i et dansk statsbesøg til Ghana i perioden 23-25. november sammen med blandt andre Dronning Margrethe  og udenrigsminister Anders Samuelsen.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-politikere vil hæve transportbudget betragteligt
- Danske Havne går med i indsatsen mod plastaffald i havene
- Bekendtgørelse om havneforordningen er sendt i høring
- Færgerederier er tilfredse med dom over statsstøtten til Femern-forbindelsen
- EU-Domstolen har giver rederier ret i klage over støtte til Femern-forbindelsen
- Skibsfartens svovlsyndere bliver offentliggjort
- Østhavnen i Aalborg får ny beboer
- Fire firmaer/konsortier er blevet udtaget til at byde på havnearbejde
- Transportkoncern flytter aktiviteter til Aalborg Havn og udvider
- Forum om plastforurening i havene er sat i søen
- Havn i Østjylland får ny sværgodsrampe
- Vindmøller på Aarhus Havn er en mulighed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst