Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ny lakseterminal skaber 120-140 nye arbejdspladser

Fredag 17. november 2017 kl: 14:03
Share  


Af: Redaktionen

Den norskejede virksomhed, Hav Line, etablerer en ny lakseterminal på 16.000 kvadratmeter på Hirtshals Havn. Terminalen bliver etableret ved Industrikajen, hvor Skagerak Group tidligere har haft aktiviteter. Når terminalen er fuldt indfaset i løbet af 2019, bliver der brug for 120-140 medarbejdere


Hjørring Kommunes jobcenter er derfor i fuld gang med at få etableret det bedst mulige rekrutteringsgrundlag blandt kommunens ledige. 


- For Hjørring Kommune er det meget glædeligt, at en norskejet virksomhed etablerer sig i Hirtshals med baggrund i den konkurrencefordel, det giver. Samtidigt cementeres Hirtshals’ førende position i den danske lakseindustri, siger borgmester Arne Boelt (S).


- Jeg vil samtidig rette en tak til Skagerak Group for deres rolle i tiltrækningen af den nye virksomhed. Det er dejligt, at en virksomhed, der selv afvikler aktiviteter på havnens arealer, har været en afgørende aktør i arbejdet med at tiltrække en ny.


Hjørring Kommune har i en længere periode været i dialog med ejerne bag Hav Line Gruppen af hensyn til planlægningsprocessen af byggeriet og ikke mindst behovet for arbejdskraft til den nye terminal. 


Terminalen vil modtage laks, der bliver slagtet på Hav Line Gruppens nye ”slagteskib”, så laksene kan slagtes og nedkøles i forbindelse med, at de bliver transporteret fra Norge til Hirtshals, og dermed er terminalen en væsentlig brik i Hav Lines nye strategi for logistik og forarbejdning af laks. 


Processen omkring håndteringen af laks fra opdrætspladserne til spisebordene i Europa bliver dermed tilrettelagt på en ny måde, der både giver friskere fisk og et mindre ressourceforbrug i processen. Samlet set bliver miljøbelastningen i processen reduceret markant i forhold til de gængse produktionsmetoder. 


Skagerak Group bistår Hav Line Group i etableringsfasen og har i hele processen været med til at formidle kontakterne mellem Hav Line Group, Hirtshals Havn og Hjørring Kommune. 


Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tidligere transportminister skal lede debatmøde på logistikmesse
- Transportorganisation vil have tænd lyset i slukkede elektroniske trafiktavler
- Ny taxilov skaber uklarhed om overenskomster
- Den fire-akslede bil er opbygget med kran og wirehejs
- Scania har anket EU-Kommissionens bøde for aftalte priser
- Tysk transportkoncern bliver elektrisk i Berlin
- Messe C i Fredericia planlægger logistik-messe
- Toilet-planer bliver mødt med modstand
- Tankning med sms er et OK og sikkert system
- Vognmand i Randers har nyt MANskab på plads
- International transportkoncern overtager mindre vognmandsforretning i Ribe
- Tyveri blev opklaret via sporing af gods

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst