Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Amerikansk lastbilproducent bestiller brinttankstationer i Herning

Torsdag 16. november 2017 kl: 20:28
Af: Redaktionen

Den norskejede danske virksomhed, Nel Hydrogen A/S i Herning, skal levere brinttankstationer til Nikola Motor brintlastbiler i USA for 24 millioner kroner. Nikola Motor producerer tunge lastbiler, der har en elmotor, som bruger energi, som bliver bragt frem via brint og et brændselscellesystem. Nikola Motor oplyser om den tunge lastbil - Nikola One - at den har en rækkevidde på mellem 800 og 1.200 miles - det svarer til mellem 1.200 og 1.900 km - mellem hver tankning


Amerikansk lastbilproducent bestiller brinttankstationer i Herning
Og der er ikke tale om en lastbil, der kan sammenlignes med en knallert. Nikola One har en motor på 1.000 amerikanske hestekræfter. Omkostningerne ligger på det halve sammenlignet med en dieseldrevet lastbil.


Nikola Motor, der har hovedsæde i Salt Lake City i staten Utah, markedsfører Nikola One og Nikola Two som et endeligt opgør med dieselbiler.  


Og det opgør sker med brint, som Nel Hydrogen A/S skal være med til at producere og levere på brinttankstationer. Ordren til Nel Hydrogen A/S i Hering løber op i 24 millioner kroner.


Ordren inkluderer også et strategisk samarbejde omkring udvikling og levering af 16 storskala tankstationer frem mod 2021, som hver kan servicere op til 500 lastbiler om dagen.

 
Netværket af tankstationer skal understøtte Nikola Motor’s planer om udrulning af forureningsfrie brintlastbiler i USA med samme rækkevidde og hurtige optankning som diesel.

 
Ordren til Nikola Motor produceres på verdens største fabrik for brinttankstationer i Herning, hvor tankstationer til Shell i Californien for 150 millioner kroner netop nu er i produktion.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst