Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

ITD satte fokus på et stærkt og mobilt Europa

Onsdag 8. november 2017 kl: 13:08
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD satte med en konference tirsdag fokus på sociale rettigheder og fælles europæiske regler for udstationering. Det skete i samarbejde med Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, den polske ambassadør i Danmark, Henryka Mościcka-Dendys, og repræsentationschef for EU-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Stina Soewarta

ITD’s udgangspunkt for tirsdagens konference var, at Danmark nyder godt af et velfungerende indre marked med stærke handelsrelationer og arbejdskraftens frie bevægelighed. Transportvirksomheder krydser grænser på time- og dagsbasis for at levere varer i hele Europa. Derfor er det vigtigt med fælles europæiske regler for den grænseoverskridende transport. 

 
- To tredjedele af dansk eksport går til vores EU-nabolande, og derfor er et stærkt indre marked af stor betydning for dansk vækst. Det skal vi værne om. Det betyder samtidig, at fælles kontrollerbare EU-regler er afgørende for at sikre fair og konkurrencedygtige forhold for transport- og logistikvirksomhederne, som transporterer varer på tværs af europæiske grænser, siger Karen Roiy, public affairs chef i ITD.

 
Ved konferencen blev der sat fokus på balancen mellem at forblive konkurrencedygtige på det indre marked og sikre klare sociale rettigheder. Her forklarede Polens ambassadør i Danmark, Henryka Mościcka-Dendys, og repræsentationschef for EU-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Stina Soewarta, at vi skal arbejde for bedre og klarere lovgivning, men samtidig sikre, at sociale regler ikke spænder ben for vækst. Efterfølgende var transport- og logistikbranchen, der opererer på tværs af grænser i det indre marked, i fokus. Her præsenterede Karen Roiy ITD’s perspektiv på, hvordan udstationering bør håndteres for transportsektoren.
 

- Der er behov for bedre EU-regler på transportområdet. Klare og enkle regler, som kan kontrolleres og håndhæves ens på tværs af EU. Samtidig skal vi styrke kontrollen. Det skal være enkelt og klart for virksomhederne og kontrolmyndighederne at forstå og håndhæve reglerne, siger Karen Roiy og fortsætter:


- Uklare regler har indtil nu ledt til, at flere og flere lande har indført nationale særregler. Med dagens konference har vi drøftet løsninger på europæiske regler for udstationering, og jeg håber derfor på, at danske og polske politikere og organisationer sammen vil arbejde videre ad dette spor. Vi skal lykkes med at finde fælles fodslag for udstationering i vejpakken, alternativet er ingen tjent med.
 

Kristian Pihl Lorentzen, venstres transportordfører, åbnede konferencen, og de øvrige talere var Henryka Mościcka-Dendys, Polens ambassadør i Danmark, Stina Soewarta, repræsentationschef for EU-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Flemming Smidt, sekretær for Internationale Anliggender i 3F, Piotr Szymański, europapolitisk ansvarlig i den polske søsterorganisation til ITD, ZMPD, Michael Svane, branchedirektør i DI Transport, og Joanna Jasiewicz fra organisationen Transport og Logistik i Polen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst