Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Klimatopmødet COP23 er centralt for det internationale klimasamarbejde

Mandag 6. november 2017 kl: 15:44
Share  


Af: Redaktionen

Klimakonferencen COP23 under FN åbner mandag i Bonn Tyskland. Klimakonferencen i Bonn, der var regeringsby i Vesttyskland frem til genforeningen i 1990, finder sted i lyset af, at USA’s præsident Donald Trump har annonceret, at han vil melde USA ud af Parisaftalen fra 2015

Den danske regering er repræsenteret ved klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og bakker sammen med de øvrige EU-lande og resten af verden op om Parisaftalen.


Under COP23 i Bonn samles klimaeksperter, forskere, politikere, NGO’er med flere i dagene fra 6. til 17. november. Det er første gang, at Paris-aftalens parter mødes, siden den amerikanske præsident Donald Trump i juni annoncerede, at han ønsker at trække USA ud af aftalen.


- Danmark og resten af verden skal ved denne klimakonference vise deres fulde og utvetydige støtte til Paris-aftalen. Det skal stå klart, at resten af verden fortsat bakker fuldt og helt op om aftalen - og at den grønne omstilling ikke er til at stoppe, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som deltager i ministerdelen af COP23.


Paris-aftalen fra 2015 udstikker rammen for den globale klimaindsats. Men selvom Parisaftalen trådte i kraft sidste år, er der dele af aftalen, som endnu ikke er forhandlet færdigt. Det gælder blandt andet de regler og retningslinjer, der skal holde styr på, hvor langt vi er fra Parisaftalens mål, og setup’et for den mekanisme, der skal sikre, at det globale ambitionsniveau løbende øges. Det arbejde skal være færdigt på COP24 næste år.


- Danmark arbejder for at øge klimaindsatsen både inden for og uden for landets grænser. Det sker blandt andet gennem vores energisamarbejder med vækstøkonomier som Kina, Mexico og Sydafrika samt vores eksportsamarbejde med USA. Det er disse internationale relationer, som er vigtige i kampen for et bedre klima, og det er disse kontakter vi skal dyrke og udvikle på klimakonferencen COP23, siger Lars Chr. Lilleholt.
 

Parallelt med forhandlingerne vil der være fokus på konkret handling og på at engagere ikke-statslige aktører endnu mere gennem den såkaldte ’Global Climate Action Agenda’, der er en platform for frivillig klimahandling fra blandt andet private virksomheder, byer og civilsamfund.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bilproducent fra Korea har en vision om fremtidens mobilitet
- Tysk transportkoncern får pris for bæredygtighed
- EU’s klimaministre og EU-Parlamentet er blevet enige om klimamål mod 2030
- Oppositionspartier vil have miljøkravene hævet til Euro 6
- Transportorganisation advarer mod forslag om strammere krav i miljøzoner
- VW leverer de første elektriske varebiler
- Scania har anket EU-Kommissionens bøde for aftalte priser
- Tysk transportkoncern bliver elektrisk i Berlin
- Energiselskab åbner truck-tankstation ved Sønderborg
- Der er et stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger
- Danmark brugte mere energi og vedvarende energi i 2016
- Et enigt folketing strammer kursen over for miljøsnydere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst