Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bilsalget i oktober endte højere

Mandag 6. november 2017 kl: 11:37
Af: Redaktionen

Bilsalget for oktober i år var højere end salget i oktober sidste år. I faktiske tal blev der sendt 18.557 nye biler ud på vejene i oktober i år mod 17.057 i oktober sidste år

- Debatten om bilafgifterne har naturligvis påvirket salget markant, men alligevel er bilsalget i år, efter 10 måneder på niveau med sidste års rekord. Til og med oktober er der kommet 187.231 nye personbiler på de danske veje, hvilket stort set er det samme som sidste års 185.524, siger administrerende direktør i De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.


De Danske Bilimportører oplyser, at da hovedlinjerne i den politiske aftale om bilafgifterne var på plads den 21. september, satte det skub i bilsalget - især af de mindre biler. Modsat betød aftalen, at salget og leveringen af de større biler, der stod til at blive billigere, i mange tilfælde blev udsat til oktober, hvorfor tallet for denne måned er højere. 


- Oktober blev naturligvis også påvirket af de nye afgifter. De første to dage af måneden, inden det nye lovforslag om bilafgifterne og reglerne for leasing blev fremsat, blev der solgt og leveret en del biler som typisk ville stige i pris, det blev til knap 4.000 ud af oktobers ca. 18.500. Fra  3. oktober af måneden og ud, er der blevet solgt og leveret de mange biler som med de nye afgifter er blevet mere attraktive, siger Gunni Mikkelsen


De Danske Bilimportører oplyser, at den store usikkerhed og forholdene for leasingbiler har betydet, at denne del af markedet er blevet holdt tilbage. Leasingandelen (andelen af nye biler som leases) ligger normalt på ca. 44 procent og er i oktober (til og med den 28.) faldet til lige knap 30 procent. Der var en stigning i andelen af privatleasing frem til lovforslaget blev fremsat og efterfølgende et betydeligt fald, men også det marked forventes at blive stabiliseret igen.


- Vi havde gerne været foruden de seneste 10 ugers offentlige debat om nye bilafgifter og den betydelige usikkerhed, som den resulterede i blandt både køberne og forhandlerne. Men efter lovforslaget blev fremsat 3. oktober er der skabt ro om priserne, mens der fortsat er nogen usikkerhed omkring de endelige konsekvenser for leasingmarkedet og dermed endnu ikke det samme udbud af muligheder. Salgstallene ser nu positive ud og vi forventer en stigning i efterspørgslen og et stabilt marked i den kommende tid, vurderer Gunni Mikkelsen og fortsætter:


- De nye bilafgifter vil få kunderne til at se på lidt andre typer biler end hidtil. Erfaringen fra de seneste afgiftslettelser viser at kunderne holder deres bilbudget, så med generelt lavere afgifter forventer vi fokus på de lidt større biler samt mere udstyr, og med de nye bilafgifter kan det bedre betale sig at købe en bil, der kører langt på literen. Derfor forventer vi også en drejning i retning af mere miljøvenlige biler samt at sikkerhedsudstyr vil blive prioriteret højere.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst