Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Antallet af flypassagerer i EU nåede tæt på én milliard

Tirsdag 24. oktober 2017 kl: 10:45
Share  


Af: Jesper Christensen

I 2016 var der 972,7 millioner flyrejser i EU. Det er 54,4 millioner flere end i 2015, hvilket svarer til en vækst på 5,9 procent. Sammenlignet med 2009 - det første hele år efter den seneste økonomiske krise slog i gennem - er der tale om en vækst på 29,1 procent

Ifølge Eurostat er 2016-tallet samtidig det højeste antal nogensinde. For Danmarks vedkommende var væksten i antal flyrejser fra 2015 til 2016 på 8,9 procent til et samlet antal flyrejser på 32,8 millioner fordelt på 2,0 millioner indenrigsrejser, 22,2 millioner EU-rejser og 8,5 millioner rejser ti og fra EU-området.


Statistikken fra Eurostat viser, at den interne trafik i EU står for 47,0 procent af det samlede antal rejser. Rejser til og fra EU-området tegnede sig i 2016 for 35,6 procent, mens nationale rejser i de enkelte EU-lande stod for 17,3 procent.


Statistikken fortæller også, at seks mennesker mistede livet i forbindelse med kommerciel flytransport med EU-registrerede fly.


Den største vækst er sket i Bulgarien, Rumænien og Cypern med vækstrater på henholdsvis 22,5 procent, 20,5 procent og 18,1 procent. I den anden ende lå Belgien med et fald på 2,7 procent og Slovenien med et fald på 2,2 procent. I 2016 blev lufthavnen i Bruxelles ramt af et bombeangreb, som lukkede for flytrafikken i en periode.


De største lufthavne i EU-området er London/Heathrow med 75,7 millioner passagerer i 2016. Dernæst kommer Paris/Charles de Gaulle med 65,8 millioner, Amsterdam/Schiphol med 63,6 millioner, Frankfurt/Main med 60,7 millioner og Madrid/Barajas med 49,2 millioner.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk flyselskab åbner rute til Hong kong fra København
- København og Aqaba får direkte flyrute
- Aalborg-Barcelona bliver helårsrute
- Norsk flyselskab flyver flere afgange fra Aalborg til vinter
- Aarhus Airport fløj højere end ventet - men stadig med røde tal
- Aalborg Lufthavn havde den hidtil bedste maj
- Aalborg Universitet er vært for Trafikdage 2018
- Tysk transportkoncern kører fortsat frem i Norden
- Flyrute mellem Aalborg og Barcelona bliver til helårsrute
- Flere rejser med fly verden over
- Irsk lavprisflyselskab fløj med flere passagerer i april
- Sveriges regering giver 100 millioner kroner til udvikling af biobrændstof til fly

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst