Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Pensionskasse investerer i transportcenter

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 11:12
Share  


Af: Redaktionen

ADP A/S og pensionskassen PFA har indgået et joint-venture samarbejde om udviklingen af transport- og logistik-området i Taulov i Fredericia. ADP A/S og pensionskassen PFA vil over de næste ti år investere mellem halvanden og to milliarder kroner i transport- og logistik-centeret, der hidtil har haft navnet Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter - og med samarbejdet nu hedder Taulov Dryport

Udviklingen af området i Taulov til Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter bliver næste store skridt i arbejdet på at gøre Fredericia og Taulov til Danmarks multimodale centrum.ADP A/S, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har siden 2014 været i gang med udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov. 


- Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor, siger Nils Skeby, der er administrerende direktør i ADP A/S.


Med indgåelsen af joint-venture samarbejdet skifter ADP’s multimodale aktiviteter i Taulov navn til Taulov Dryport. Navnet ”Dryport” henviser til ”tørhavn”, hvor ADP overfører sin viden fra drift af traditionelle havne til udvikling af et transport- og logistikcenter i baglandsarealet til Fredericia Havn.


- Der kræves store investeringer i bygninger for at etablere Taulov Dryport, og vi er meget glade for, at PFA også kan se potentialet i et multimodalt transport- og logistikcenter. Vi har flere spændende kunder på vej, som ønsker at konsolidere deres forretning i nye kontor- og lagerdomiciler i Taulov, og disse projekter ser vi meget frem til at realisere i samarbejde med PFA, siger Nils Skeby.


I PFA er ejendomsdirektør Michael Bruhn tilfreds med indgåelsen af joint-venture aftalen, som understøtter PFA’s fokus på flere investeringer i logistikejendomme, som understøttes af megatrenden e-handel.


- Det her er den første investering af sin art for PFA. Den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for for eksempel ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder, siger Michael Bruhn.


Kobling af transportformer er vejen frem 
ADP har igennem de seneste par år arbejdet på at udvikle idéen om koblingen af transportformer i det trafikale knudepunkt i Taulov ved Fredericia. Omladningen af gods bliver efter ADP-folkenes opfattelse et markant skridt på vejen mod fremtidens intelligente og multimodale - flerstrengede - transportløsninger. Og folkene hos ADP og også PFA er overbevist om, at Taulov Dryport og Fredericia Havn bliver omdrejningspunktet.


- Ved at lade Taulov Dryport, som det multimodale transportcenter nu kaldes, operere sammen med vores erhvervshavn i Fredericia kan vi tilbyde den danske transport- og logistiksektor hele logistikkæden, siger Nils Skeby.


- Vores incitament til at indgå som investor og finansiel partner i udviklingen af Taulov Dryport er dels beliggenheden af projektet centralt i Region Syddanmark, men også helt klart ADP’s strategi bag udviklingen af et multimodalt transport- og logistikcenter, hvor man over de kommende år opfører moderne kontor- og lagerdomiciler med direkte adgang til alle transportformer. Taulov er jo kendt for at være et europæisk transportknudepunkt, og derfor er der et stort potentiale i yderligere konsolidering af den danske transport- og logistiksektor i Taulov, siger Michael Bruhn.


Den første store investering i joint-venture samarbejdet mellem ADP A/S og PFA er en investering på et trecifret millionbeløb i ca. 500.000 kvadratmeter erhvervsareal i Taulov.


- Med købet af 500.000 kvadratmeter jord med direkte placering op ad jernbanen i Taulov lige ved siden af vores eksisterende 200.000 kvadratmeter areal betyder, at vi nu sammen med PFA kan realisere vores ambitiøse strategi om etableringen af Taulov Dryport med moderne lager- og logistikdomiciler til den danske transportsektor, siger Nils Skeby.


Fakta 
  • Samarbejdsaftalen blev underskrevet mandag 2. oktober, hvor der blev dannet et nyt joint-venture selskab mellem PFA og ADP A/S, hvor ADP med 51 procent af aktierne får aktiemajoriteten. I joint-venture selskabet kommer de to parter til i fællesskab at udvikle Taulov Dryport
  • ADP erhvervede tilbage i 2014 de første 200.000 kvadratmeter jord i Taulov og har siden investeret et tocifret millionbeløb i opførelsen af det første lager- og logistikdomicil på 4.500 kvadratmeter. Den første virksomhed flyttede ind i sommeren 2016
  • ADP etablerer Taulov Dryport som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dryport skal området udvikle sig til et omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- ITD har stævnet EU-Kommissionen i spørgsmålet om statsstøtte til PostNord
- Transportfirma fra Sverige fejrer fremgangsrigt første år i Danmark
- Hollandsk hybrid kan køre op til 50 km på ren el
- Plug-in hybrid-lastbil kan køre op til 10 kilomete rpå strøm
- Ekspres-koncern justerer sine priser
- Dansk transportkoncern får ny partner på det tyrkiske marked
- Årets varebil blev enten den ene, den anden eller den tredje
- Sortimo præsenterer digitalt univers ved messe for erhvervsbiler
- Benzin og diesel bliver mærket
- Polsk chauffør blev idømt fængselsstraf og udvisning
- Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken
- 80-årig kvinde cyklede ind i en skraldebil - og er efterfølgende død

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst