Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Reglerne om førercertifikater bliver forenklet

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 10:20
Af: Redaktionen

Fra 1. januar bliver der nemmere at finde rundt i reglerne om førercertifikater til kraner, gaffeltruck, gaffelstablere og teleskoplæssere. De ti eksisterende uddannelser bliver fra årsskiftet til syv


Med nye regler om førercertifikater til kraner, gaffeltruck, gaffelstablere og teleskoplæssere bliver det lidt nemmere for virksomhederne at finde rundt i reglerne og i udbuddet af uddannelser. Samtidig indebærer ændringerne, at uddannelsesstrukturen bliver mere fleksibel i forhold til nye maskintyper, der kommer på markedet.
 

Gaffeltruck og gaffelstablere
Gaffeltruck- og gaffelstableruddannelserne bevares begge uændret. Nyt er dog, at gaffeltruckcertifikater, der er udstedt efter 1. januar 2018, ikke vil give ret til at føre teleskoplæssere. Gaffeltruck B-certifikater, der er udstedt efter de gældende regler, vil give ret til at føre teleskoplæssere indtil 31. december 2018.
 

Teleskoplæssere
Fremover vil der kun være én uddannelse til teleskoplæssere. Uddannelsen svarer til den nuværende teleskoplæsser A-uddannelse. Uddannelseskravet vil gælde for førere af teleskoplæssere, som har mekanisk løft af byrden placeret på gafler, eller som bruges til løft af containere i terminalområder.
 

Som noget nyt vil der også blive krav om teleskoplæssercertifikat, når teleskoplæsseren bruges til løft af personer. De nuværende teleskoplæsser A-certifikater vil også fremover give ret til at føre teleskoplæssere med mandskabskurv.
 

Den nuværende teleskoplæsser B-uddannelse udgår. Hvis teleskoplæsseren skal bruges til kranarbejde - og løftekapaciteten er over 8 tonsmeter - skal man fremover både have bestået teleskoplæsseruddannelsen og kranbasisuddannelsen. Kranførercertifikater efter de gældende regler vil - for så vidt angår kranarbejde - fortsat være gyldige som supplement til teleskoplæssercertifikatet.
 

Gamle certifikater
Certifikater, der er udstedet efter de nuværende regler, vil fortsat være gældende. Man skal således ikke have nye certifikater som følge af de nye regler, med de få undtagelser, som her er nævnt vedrørende gaffeltruckcertifikat og teleskoplæssere, der bruges til kranarbejde.
 

Uanset certifikat har arbejdsgiver fortsat en instruktionsforpligtelse.
 
Interesserede kan se mere på AT.dk - klok her:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst