Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Limfjordshavn har håndteret 1.560.000 ton i årets første seks måneder

Fredag 6. oktober 2017 kl: 10:58
Af: Redaktionen

Den totale godsomsætning på Aalborg Havn er i løbet af årets første halvår vokset med cirka 11 procent i forhold til samme periode sidste år. Ledelse og bestyrelse i Aalborg havn peger på, at halvårets nøgletal lever op til forventningerne

I de første seks måneder er der lastet og losset omkring 1,56 millioner ton gods imod omkring 1,40 millioner ton gods i det første halvår af 2016.


Det er en kombination af en mild vinter, en byggerisektor i fremgang og nye kunder på Aalborg Havn, der har bidraget til en fordobling af godstyperne jord og sten-arter. Udskibning af jern- og metalskrot har også haft fremgang, hvilket skyldes øget omsætning fra både eksisterende og nye kunder på Aalborg Havn.


Periodens økonomiske resultat er et overskud på 18,1 millioner kroner før beregnet skat. Halvårets nettoomsætning udgør 100,8 millioner kroner, og dermed lever 2017 indtil videre op til omsætningsrekorden på næsten 200 millioner kroner i hele 2016.


- Resultatet viser, at vores strategi om Den Intelligente Havn i høj grad lykkes, og vi kan se frem mod årsskiftet med velbegrundet glæde og forventning. Vores målsætning er kontinuerlig vækst - både i størrelse og effekt. Aalborg Havn er vækstmotor for hele kommunen, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er socialdemokratisk borgmester i Aalborg og bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S.


Han peger på, at over hver tiende er i job direkte i forbindelse med havnens aktiviteter eller afledt heraf, hvilket svarer til over 12.000 arbejdspladser. 


- Vores fineste opgave er at give de over 100 virksomheder på havnen de bedste vilkår for at drive forretning, siger Thomas Kastrup-Larsen.


Udskibning af vinger til vindmøller er ifølge Aalborg Havn forløbet tilfredsstillende det første halvår med næsten 500 vinger over kaj, hvilket forventes at fortsætte året ud. Der har desuden været udskibning af topstykker til diverse vindmøllefarme, ligesom der har været en del større skibe med kul.


Alle disse aktiviteter har bidraget til høj aktivitet på stevedoring og krankørsel. Der har ligeledes været en stor import af salt, som forventes at forsætte.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst