Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aarhus Lufthavn på Djursland får flere udenrigsruter

Torsdag 5. oktober 2017 kl: 11:31
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag formiddag har SAS og Aarhus Lufthavn, der ligger omkring 40 minutters kørsel fra Aarhus Midtby, præsenteret fem nye udenrigsruter med udgangspunkt i lufthavnen. Det er SAS, der opretter og vil beflyver de nye direkte ruter, der forbinder Aarhus Lufthavn med direkte forbindelser med Oslo (N), Stockholm (S), München (D), Mallorca (E) og Split i Kroatien (HR) fra foråret 2018

SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Det omfatter ud over de fem nye internationale forbindelse også flere forbindelser mellem Aarhus og København.


SAS’ satsning på internationale flyforbindelser til og fra Aarhus åbner for omkring 3.000 nye flyafgange, over 300.000 nye sæder, som ventes besat af over 200.000 nye passagerer i lufthavnen - i det første år.


- Vi kan se et væsentligt potentiale i området. Vi styrker indenrigstrafikken med flere ekstra daglige afgange mellem Aarhus og København. Det giver bedre mulighed for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Derudover skaber vi en række direkte ruter fra Aarhus til feriedestinationer, som vi vil blive ved med at videreudvikle. Dette er en stor satsning for SAS sammen Aarhus Airport og satsningen er med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus, siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør i SAS.


Derudover de fem nye ruter udvider SAS ruten mellem Aarhus og Malaga til en helårsrute, således at SAS totalt set vil tilbyde  syv ruter til og fra Aarhus.


Luftbro mellem Aarhus og København 
SAS øger samtidig flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent, hvilket vil være med til at styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark. Samlet set vil SAS fra april 2018 beskæftige tre-fire fly i betjeningen af Aarhus.


Med det nye samarbejde står Aarhus Airport foran en vækst i lufthavnens trafik på over 50 procent. Samarbejdet med SAS er blandt andet et forsøg på at imødekomme konkrete ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.


- For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger, siger Torben Boldsen, der er bestyrelsesforman i Aarhus Lufthavn.


I dag har British Airways, Ryanair, Chech Airlines og DAT internationale flyvninger til og fra Aarhus Airport.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport- og logistik-koncern åbner nyt kontor i Kolding
- SAS sætter nye mål for sommerprogrammet næste år
- SAS vil forbinde Aarhus med Rom og Faro i Portugal
- Nystiftet forening sætter fokus på forbindelsen til jord
- Flyselskab er gået konkurs
- Lufthavn ved Limfjorden satte endnu en gang rekord
- Asiatisk passagerfly nødlandende i havet
- SAS-fly nødlandede i Luleå i Sverige
- Nordjysk lufthavn er først med ny teknologi i Danmark
- Irsk flyselskab har nye ruter mellem Danmark og Tjekkiet på sommerplanen
- Irsk lavprisflyselskab indgår overenskomst i Italien
- Flyforbindelsen mellem Aarhus og München bliver beskåret

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst