Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM AFTALE MELLEM DF OG VLAK-REGERINGEN:

Aftalen ignorerer transportpolitikken

Torsdag 21. september 2017 kl: 22:48
Af: Jesper Christensen

Den følgeaftale, som torsdag blev indgået mellem Dansk Folkeparti og VLAK-Regeringen i forbindelse med en aftale om omlægningen af registreringsafgiften er efter vognmandsorganisationen DTL’s vurdering strikket sammen uden respekt for en bred transportpolitik, der også skal sikre fremkommeligheden for godstransporten

Hos DTL har man læst aftaleteksten, hvor der står, at de politiske partier i blå blok er blevet enige om at udbygge Vestfynske motorvej E20 til tre spor mellem Nr. Aaby og Odense V hurtigst muligt og samtidig give en takstnedsættelse på 25 procent til persontransporten over Storebælt. Der står ikke et ord om en tilsvarende takstnedsættelse for godstransporten.


- Der er rigtig gang i gryden med valgflæsk, for takstnedsættelserne på Storebælt kommer ifølge aftaleteksten kun til at gælde personbiler, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard.


- Det betyder kun én ting: Flere personbiler, mere trafik, mere kø og tabt produktivitet for godsvognmændene og det øvrige erhvervsliv. Aftalen lefler for et særligt segment hos vælgerne og ser fuldstændig bort fra, at transportpolitik er et spørgsmål om at afbalancere fremkommeligheden og infrastrukturen for alle parter. Man har helt ignoneret transportpolitikken, siger Erik Østergaard videre.


Brug penge fra Storebælt til finansiering
DTL’s direktør synes, at aftalerne bærer præg af, at politikere med forstand på transportpolitik ikke har været med på råd under processen, men at finanspolitikere har fundet tiden moden til at lukke gaveboden op for hr. og fru Danmark.


- Ikke, at jeg ikke under den almindelige borger billigere biler, bredere veje og nedsatte takster. Men det her land er nu engang bygget på det faktum, at det er det private erhvervsliv, der skaber værdierne i velfærdssamfundet. Vi kommer til at lide under, at vejene fyldes op med personbiler, mens for eksemåel den kollektive transport fuldstændig ignoreres. Vores klare holdning er, at det er positivt, at kapaciteten på Fyn på sigt opgraderes. Vi ser derfor hellere, at der bruges penge fra Storebælt til at finansiere yderligere hårdt tiltrængte infrastrukturinvesteringer. En sænkelse af taksten på Storebælt vil kun forstærke trængslen og reelt blive en merudgift for vognmandserhvervet, så længe trængselsproblemet ikke er løst, siger Erik Østergaard.


Det foreløbig positive ved de indgåede aftaler er ifølge Erik Østergaard indførelsen af en vejafgift, der kommer til at ramme udenlandske person- og varebiler. 


- Men det forudsætter så sandelig, at de danske varebilsvognmænd bliver en del af en udligningsordning, der ikke belaster dem yderligere administrativt, siger han videre.


I torsdagens aftale mellem VLAK-Regeringen og Dansk Folkeparti står der, at VLAK-Regeringen vil komme med konkrete modeller for både anlægget af den Vestfynske motorvej til tre spor og for takstnedsættelsen på Storebælt.


VLAK-Regeringen fremhæver, at de prioriterede infrastrukturprojekter, som er nævnt i regeringsgrundlaget fra sidste efterår, hvor Liberal Alliance og Konservative kom med i Lars Løkkes V-Regering ikke bliver udskudt eller forsinket på grund af torsdagens aftale. Det er en ny midtjysk motorvej, en havnetunnel i København, en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en motorvej til Kalundborg.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst