Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Australsk aktionær trækker sig ud af Københavns Lufthavn

Torsdag 14. september 2017 kl: 12:16
Share  


Af: Redaktionen

Den danske pensionskasse ATP er blevet enig med den canadiske pensionskasse OTPP, der er aktionær i Københavns Lufthavne, om, at ATP kan købe en aktiepost, der vil give bestemmende indflydelse på lufthavnen

Reelt går aftale ud på, at ATP sammen med OTPP (Ontario Teachers' Pension Plan) har aftalt at købe aktier i Københavns Lufthavne A/S ultimative moderselskab, Kastrup Airport Parents ApS, af Macquarie European Infrastructure Fund III, der er en del af den australske Macquarie-investeringsfond. Kastrup Airport Parents ApS ejer indirekte bestemmende indflydelse i Københavns Lufthavne A/S med en samlet aktiepost på 57,7 procent af alle stemmer og aktier.


ATP og OTPP forventer, at aftalen, der skal godkendes af konkurrencemyndighederne, vil føre til udstedelse af et pligtmæssigt købstilbud til alle aktionærer i Københavns Lufthavne.


ATP og OTPP vurderer, at en eventuel tilbudskurs, der vil afhænge af datoen for aftalens gennemførelse, vil være på cirka 5.700 pr. aktie i Københavns Lufthavne.


- På CPH’s vegne glæder det mig at kunne byde ATP velkommen som ny aktionær i Københavns Lufthavne A/S. Vi ser frem til at opbygge et godt samarbejde med dem og de andre bestående aktionærer i lufthavnen, herunder Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) og den danske stat – til gavn for lufthavnen og hele det danske samfund, siger bestyrelsesformanden i Københavns Lufthavne, Lars Nørby Johansen.


- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Macquarie for det gode og succesfulde samarbejde gennem de seneste mange år. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen af CPH, som en af de vigtigste nordeuropæiske hublufthavne, i dette nye partnerskab, siger han videre.


ATP oplyser, at aftalen betyder, at ATP køber aktier i Københavns lufthavne for 9,765 milliarder kroner i Københavns Lufthavne. 









Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Irsk lavprisflyselskab åbner sommerrute mellem København og Krakow
- Flytrafikken gik ned på et lavere niveau i november
- Oktober landede med et nogenlunde tilfredsstillende resultat
- Lavprisselskab øger sit engagement i Djursland-lufthavn
- Dansk transportkoncern har øget overskudsgraden
- Transport- og logistik-koncern åbner nyt kontor i Kolding
- SAS sætter nye mål for sommerprogrammet næste år
- SAS vil forbinde Aarhus med Rom og Faro i Portugal
- Nystiftet forening sætter fokus på forbindelsen til jord
- Flyselskab er gået konkurs
- Lufthavn ved Limfjorden satte endnu en gang rekord
- Asiatisk passagerfly nødlandende i havet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst