Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiske forhandlinger om bilafgifter påvirkede bilsalget negativt

Onsdag 13. september 2017 kl: 08:15
Share  


Af: Redaktionen

Politiske forhandlinger om bilafgifter påvirkede bilsalget negativt

I løbet af august blev der solgt 15.301 nye personbiler. Det er 12,2 procent færre end i august sidste år. De Danske Bilimportører peger på, at salget er faldet på grund af politiske udmeldinger og forhandlinger om ændrede bilafgifter

Trods det mindre nysalg i august ligger personbilsalget med 154.300 biler i de første otte måneder af 2017 stadig over samme periode sidste år, hvor antallet var 149.991 solgte og nyregistrerede personbiler. I procent er der tale om en fremgang på 2,9 procent.


Salget af personbiler i august blev med De Danske Bilimportørers ord atypisk, da der i slutningen af måneden kom en del debat om bilafgifterne, fordi VLAK-Regeringen vil have en nedsættelse af registreringsafgiften med i deres skatteudspil. Det resulterede i en vis usikkerhed blandt kunderne og har påvirket bilsalget negativt.


Der er fortsat blevet leveret biler, biler som allerede var bestilt ligesom der også er blevet solgt nye biler, men på et lavere niveau end normalt. De Danske Bilimportører vurderer, at den generelle efterspørgsel og behov for biler fortsat er tilstede. Organisationen forventer, at bilsalget vil stige igen, når den politiske situation er afklaret.


- Vi er absolut tilfredse med det meget fine bilsalg helt frem til den sidste uge af august. Der har generelt været positive tendenser og vi ser i og for sig fortsat frem til en rigtig god efterspørgsel i efteråret. Imidlertid har den politiske debat om bilafgifterne resulteret i en nedgang i antallet af nye kundeordrer de seneste dage - det er naturligvis helt forståeligt at kunderne lige afventer en politisk afklaring. Vi har imidlertid en forventning om øget salg igen så snart der er en afklaring på bilafgiftsområdet, siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.


Han fremfører, at man hos De Danske Bilimportører ikke kan genkende meldingerne om, at salget er stoppet helt op.


- Der bliver fortsat solgt nye, biler men naturligvis på et lavere niveau. Nogle kunder skal blot have ny bil nu, nogle firmaer har allerede iværksat udskiftning af biler og fortsætter hermed, nogle efterspørger de mindre biler, biler hvor forventningerne til en afgiftsændring ikke er større end at bilen købes nu, siger han.






Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vinderne har vundet før
- FlixBus er i spil som årets innovator
- Brugte busser kører ind som en del af MAN’s kvalitetscertificering
- Vejdirektoratet slukker lyset på udvalgte motorvejstavler
- Fagforening fik 16 millioner kroner hjem i arbejdsskadesager
- Faglige sager udløste betaling på godt to millioner kroner
- Ni ud af ti bilture på job og uddannelse køres solo
- Trafikstyrelsen trækker lod om tilladelser og pladser på venteliste
- Seks nominerede skal kæmpe om tre priser
- Brintbusser skal køre i Nordjylland
- Passager ville have kommune til at betale taxi’en
- Redningskoncern har nedskrevet og fået røde tal på bundlinien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst