Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportkoncern jubler over ny imagekampagne

Mandag 11. september 2017 kl: 12:41
Share  


Af: Redaktionen

Landtransportbranchens image skal blive bedre. Det mener brancheorganisationerne DI Handel, DI Transport og DI Service. De har taget initiativ til en aktiv indsats med en kampagne for at få til flere til at få øje på alle de positive sider og alsidige jobmuligheder, som transportområdet byder på

Kampagnen, som DI Handel, DI Transport og DI Service lancerer mandag, skal med en indsats på en række forskellige platforme på nettet ændre på det ry, lagermedarbejdere, chauffører, servicemedarbejdere, rengøringsassistenter har blandt mennesker uden for brancherne.


Den nye kampagne - Godt Job - sætter fokus på fagene og deres image i den brede befolkning.


Hvis ikke det bliver bedre, risikerer branchen at mangle et stort antal ansatte i løbet af få år. Som det ser ud nu, vælger alt for få at gå den vej, og interessen er faldende. Derfor hilses kampagnen også velkommen hos transportkoncernen Danske Fragtmænd, der hele tiden har fokus på rekrutteringen i fremtiden. Men Danske Fragtmænd kan også konstatere, at det kan være svært at finde kvalificerede lærlinge.


- Vi tager imod DI’s kampagne med meget åbne arme. Jeg håber, at den kan få folks øjne op for, hvor vigtige disse fag er. Det er de for os allesammen, og uden os og vores fag ville samfundet ikke fungere, siger administrernede direktør i Danske Fragtmænd A/S Jørn P. Skov.


Hos Danske Fragtmænd er det en af kerneopgaverne at gøre medarbejdernes forhold så gode som muligt, og hos mange af fragtmændene tager de også selv initiativ og har fokus på fremtidens rekruttering.


- Som branche har vi ikke været gode nok til at tage folk ind, så vi har et koncept om, at vi skal have fem nye under 24 år ind hvert halve år. Vi har også en partneraftale med Høje Taastrup Kommune om at opkvalificere ledige, så de får lyst til at blive i branchen, lyder det fra Peter Flensted, der er direktør i fragtmandsvirksomheden Viggo Petersen Eftf.


Ifølge Peter Flensted er et af nøgleordene i fremtiden fleksibilitet, hvis landtransportområdet skal tiltrække unge medarbejdere, som i højere og højere grad bliver mødt af krav fra omverdenen om delagtighed. Derfor er fleksibilitet i forhold til blandt andet arbejdstiderne også alfa og omega, mener han.


En undersøgelse, der danner baggrund for DI’s kampagne, viser, at 25 procent af danskerne, som ikke selv arbejder i branchen, mener, at et job i handels-, transport- eller servicebranchen er et godt job. Det image skal kampagnen rette op på, for virkeligheden er, at endnu flere i disse brancher er glade for deres job end i andre brancher.


- Et godt job er mange ting, og det skal vi have fokus på. Branchen har brug for gode og sunde medarbejdere, der kan tage over efter den store, aldrende gruppe, vi har lige nu, siger Danske Fragtmænd-direktøren, Jørn P. Skov.


Og virkeligheden i et førerhus er også meget anderledes, end man tror.


- De fleste har nok et billede af vores ansatte inde i hovedet, men det passer slet ikke. Man kan se på dem, at det er folk, der passer på sig selv, siger Peter Flensted fra Viggo Petersen Eftf.


Derfor kan man de næste måneder få et indblik i branchen, der har behov for, at flere unge - og andre - vælger den til i stedet for fra i de kommende år, hvis virksomheder og forretninger landet over ikke skal risikere at have tomme hylder.


Godt Job-kampagnen lanceres mandag og kører september, oktober og november.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand i Skive har gods bag gardinerne
- Politiet pågriber fire mænd i Himmerland for lastbiltyverier
- DI Transport afholder Transportens dag i september
- Volvo Danmark er klar til transportmessen i 2019
- Køgevirksomhed har fået ny kran
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- ITD kritiserer Københavns Kommune for at hjemtage affaldsindsamling
- Borgerrepræsentationens beslutning om at hjemtage affaldsindsamling får konsekvenser
- Bådene i Volvo Ocean Race er på vej til Aarhus
- Transportorganisation trækker retssag mod Transportministeriet
- Transportordfører byder den nye erhvervsminister velkommen
- Kørekortsystemet er oldnordisk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst