Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
KAMPAGNEBUDSKAB:

Der er gode job i transportbranchen

Mandag 11. september 2017 kl: 14:00
Share  


Af: Redaktionen

Medarbejderne inden for transport er glade for deres job. Alligevel viser en undersøgelse, at kun en lille del af danskerne synes, at det er attraktivt at arbejde inden for transportbranchen. DI Transport lancerer nu i fællesskab med DI Handel og DI Service en kampagne, der skal gøre op med branchernes dårlige image

24 procent af de danskere, der ikke er ansat i servicebranchen, synes, at job som chauffør, renovationsmedarbejder og flyttemand er gode job. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som analyseinstituttet Userneeds har foretaget for DI Handel, DI Transport og DI Service.
 

Undersøgelsen viser også, at 78 procent af de nuværende medarbejdere i transportbranchen er tilfredse med deres arbejde. Men de oplever fordomme om, at deres job ikke er attraktivt.

 
- Det er meget ærgerligt, at medarbejdere i branchen oplever fordomme. For vi er alle sammen afhængige af, at der er mennesker, der er med til at holde samfundet i gang som blandt andet chauffør, renovationsmedarbejder eller flyttemand. De job er helt essentielle for, at vores samfund kan køre rundt, siger Michael Svane, der er branchedirektør i DI Transport.

 
Tilfredse medarbejdere
Medarbejdere i transportbranchen er faktisk stort set lige så tilfredse med deres job, som andre, der ikke arbejder i handels-, transport- eller servicebrancherne. Her ligger tilfredsheden på 80 procent. 

Og nu skal der gøres noget ved det dårlige image, lyder det fra DI Transport. 
 

- Det er vigtigt at få fortalt, at transportbranchen har gode og meget nyttige job, som har stor betydning for os alle sammen, når vi skal til og fra arbejde eller have bragt varer ud, siger Michael Svane.


DI Transport lancerer i samarbejde med DI Handel og DI Service kampagnen ”Godt Job”. Fælles for de tre brancher er, at de kæmper med manglende kendskab og fordomme. Det skal kampagnen ændre ved at udbrede kendskabet til de tre brancher og fremhæve de positive fortællinger fra brancherne. 

 
- Formålet med kampagnen er at få de positive historier fra vores arbejdspladser ud i offentligheden. Både så medarbejderne kan få den anerkendelse, de fortjener, og så vi kan nuancere danskernes billede af, hvad et godt job er, siger Michael Svane.


For få overvejer at arbejde inden for de tre brancher, og derfor risikerer vi, at vi inden for få år kommer til at mangle medarbejdere inden for handels-, transport- og servicebranchen, hvis ikke danskerne begynder at se lidt mere positivt på disse erhverv. 


Fakta om den omtalte undersøgelse:
  • En landsdækkende undersøgelse viser, at medarbejderne i handels-, transport- og servicebranchen er meget tilfredse med deres job - stort set tilsvarende jobtilfredsheden i resten af den danske befolkning. Derfor lancerer DI Handel, DI Transport og DI Service sammen en kampagne, som skal fremhæve de positive sider af job inden for de tre brancher. 
  • Kampagnen lanceres i uge 37 og har til formål at nuancere danskernes opfattelse af, hvad et godt job er. Kampagnen viser således, at et godt job kan være mange ting, og at det er individuelt, hvad vi betragter som et godt job
Om undersøgelsen 
  • I samarbejde med Userneeds har DI Handel, Transport og Service foretaget en befolkningsundersøgelse blandt danskere i aldersgruppen 18-70 år samt medarbejdere i handel-, transport- og servicebranchen. Indsamlingen af besvarelser er foretaget som CAWI (computer-assisted web interviews) blandt tilfældigt udvalgte repræsentanter fra målgruppen i Userneeds’ Danmarkspanel i perioden 9. maj til 11. juni 2017. Der er foretaget i alt 2.076 interview med henholdsvis 1.056 respondenter i handels-. Transport- og servicebrancherne og 1.020 respondenter i den øvrige danske befolkning.  
  • I undersøgelsen er der blevet spurgt ind til ni forskellige job fordelt på de tre brancher: chauffør, renovationsmedarbejder, flyttemand, lagermedarbejder, sælger, kundeservicemedarbejder, rengøringsmedarbejder, vagt og kantinemedarbejder. 
 
Udvalgte tal fra undersøgelsen
  • I gennemsnit forbinder 24 procent af danskerne, der ikke arbejder i handels-, transport- eller servicebranchen, i nogen/høj grad, at et job i handelsbranchen er et godt job. Danskerne har forskellige holdninger til de tre udvalgte job i handelsbranchen (chauffør, renovationsmedarbejder og flyttemand), så dette gennemsnit indeholder et spænd, som går fra synet på renovationsmedarbejderens job (27 procent forbinder det med et godt job) til flyttemandens job (19 procent forbinder det med et godt job)
  • 46 procent af de nuværende medarbejdere i transportbranchen oplever, at der er fordomme om deres job
  • 78 procent af de nuværende medarbejdere i transportbranchen er meget tilfredse/tilfredse med deres job
  • 80 procent af den øvrige danske befolkning, som ikke arbejder i handels-, transport eller servicebrancherne, er meget tilfredse/tilfredse med deres jobKlik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand i Skive har gods bag gardinerne
- Politiet pågriber fire mænd i Himmerland for lastbiltyverier
- DI Transport afholder Transportens dag i september
- Volvo Danmark er klar til transportmessen i 2019
- Køgevirksomhed har fået ny kran
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- ITD kritiserer Københavns Kommune for at hjemtage affaldsindsamling
- Borgerrepræsentationens beslutning om at hjemtage affaldsindsamling får konsekvenser
- Bådene i Volvo Ocean Race er på vej til Aarhus
- Transportorganisation trækker retssag mod Transportministeriet
- Transportordfører byder den nye erhvervsminister velkommen
- Kørekortsystemet er oldnordisk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst